У Кіровограді відкрилась виставка робіт студентів

Листопад 17, 2015 | Новини | Переглядів: 1324 | Коментарі: 0

17 листопада 2015 року в Кіровоградському обласному художньому музеї відкрилася виставка робіт студентів художньо-графічного відділення мистецького факультету Кіровоградського державного педагогічного університету імені Володимира Винниченка «Кроки до успіху» до Міжнародного дня студентів.

За історичними відомостями День студента бере свій початок від 17 листопада 1946 року, в Україні ж ¬– з 1999 року згідно з Указом Президента України, 17 листопада відзначається Міжнародний день студентів.
Молоді художники мистецького факультету Кіровоградського державного педагогічного університету імені Володимира Винниченка, роблячи свої перші кроки в мистецтві, вирішили оригінально відсвяткувати цей день, а саме, відкриттям виставки своїх художніх робіт з академічного рисунка та живопису.
Вже традиційною для обласного художнього музею та художньо-графічного відділення мистецького факультету стала виставка дипломних робіт студентів, яка є підсумком їх навчання та демонстрацією набутої майстерності та проходить щороку в червні – липні і приурочується відзначенню Дня молоді. Але «Кроки до успіху» – перша виставка, де представлено навчальні семестрові роботи студентів відділення, і яка покликана презентувати роботи, що є тими кроками, які роблять студенти на шляху до своєї майстерності.
Щоденні студії в майстернях сприяють розвитку художнього бачення й набуття практичних умінь та навичок студентів. Навчальні програми з рисунку й живопису спрямовані на теоретичне вивчення та практичне опанування таких розділів, як: «Зображення гіпсових геометричних тіл», «Натюрморт», «Гіпсовий орнамент» та «Капітель», «Гіпсова голова», «Зображення живої голови людини» та «Портрет», «Фігура людини», що впливають на формування естетичного смаку та результати процесу навчальної художньо-творчої діяльності. У процесі навчання накопичуються не лише знання та навички з образотворчого мистецтва, а ще й справжні нагромадження навчальних робіт, які мало хто бачить. Цю несправедливість молоді художники й вирішили виправити, показавши свої роботи глядачу.

У виставковому залі представлено близько 50-ти робіт, що відносяться до різних видів образотворчого мистецтва та виконані в різних техніках.
Різномаїття живописних технік на виставці представлене роботами олійного живопису: Мажари Анни, Ростокіної Дар’ї, Білоус Анастасії, Бурдієнко Олександри, Геращенка Богдана, Гаврилюк Олександри, Петречук Олени, Чабан Анни, Черниш Анастасії, Мелешко Ірини, Дашенко Ольги; акварель та гуаш представлена роботами Мелешко Ірини, Данілової Лілії, Шкуренко Ульяни, Геращенка Богдана, Хвороста Миколи, Нижник Катерини та Бондар Анни.
Чудові роботи з малюнка Гаврилюк Олександри, Хвороста Миколи, Гаврилюк Олександри, Нижник Катерини, Геращенка Богдана, Мелешко Ірини, Дашенко Ольги, Кухаренко Наталі, Чабан Анни виконані простим олівцем.
Ця виставка – не перший спільний проект для Кіровоградського художнього музею та мистецького факультету КДПУ ім. В. Винниченка, але і одна з найбільш інформативних. Вона не лише дає можливість молодим художникам заявити про себе, а й допомагає юним відвідувачам музею, що цікавляться творчістю та стоять перед вибором життєвого шляху, визначитися з майбутньою професією та подивитися на процес становлення художника.

Богдана Бабенко – науковий співробітник відділу науково –просвітницької роботи

Богдан Мороз – художник І категорії відділу музею - картинної галереї Петра Оссовського «Світ і Вітчизна» Кіровоградського обласного художнього музею


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool