У Кіровограді відкрилась виставка «Художник архітектури Яків Паученко»

Березень 21, 2016 | Новини | Переглядів: 1068 | Коментарі: 0

Сьогодні, 21 березня, виповнюється 150 років від дня народження видатного архітектора Якова Паученка. З нагоди визначної дати у Кіровоградському художньо – меморіальному музеї імені О.О. Осмьоркіна відбулося відкриття виставки “Художник архітектури Яків Паученко”.

В урочистостях взяв участь і Кіровоградський міський голова Андрій Райкович. У своєму вітальному слові він відзначив, що постать Якова Паученка є знаковою для Кіровограда. Саме за його проектами в обласному центрі фактично створений історичний центр міста, багато споруд стали пам’ятками архітектури та містобудування.
- Яків Паученко був із когорти тих людей, які працювали на громаду, - наголосив очільник міста. – Його роботи служили і будуть служити мешканцям міста сотнями років. І така професійна майстерність змушує нас, сучасну владу, ретельніше, прискіпливіше ставитися до змін у архітектурному обличчі обласного центру.

Андрій Райкович запевнив громадськість, що у Кіровограді не буде видано жодного дозволу на будівництво буд – якого об’єкту, якщо проекту не дадуть “добро” експерти – професійні архітектори. Очільник міста вже мав розмову з головою обласної спілки архітекторів Людмилою Харламовою і щодо такої співпраці досягнуто повне взаємопорозуміння.

Яків Паученко прожив коротке життя – 48 років. Він помер 29 жовтня 1914 року і був похований на Петропавлівському кладовищі, якого зараз вже не існує. Але остлося його місто, в якому ми живемо.

джерело


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool