У Кіровограді відкрилась незвичайна виставка (фото)

Вересень 20, 2012 | Новини | Переглядів: 1163 | Коментарі: 0

17 вересня 2012р.в м. Кіровограді відбулося відкриття виставки «Кожен має право знати свої права». Вже пройшли перші екскурсії. Запрошуємо всіх кіровоградців завітати та дізнатися цікаву та корисну інформацію про права людини!

17 вересня 2012р.в м. Кіровограді відбулося відкриття виставки «Кожен має право знати свої права». Вже пройшли перші екскурсії. Запрошуємо всіх кіровоградців завітати та дізнатися цікаву та корисну інформацію про права людини!
Днями відбулося урочисте відкриття виставки «Кожен має право знати свої права». Підготовлені гіди-старшокласники провели перші екскурсії та чекають усіх бажаючих кожного дня з 10 до 16 години, у приміщенні Обласної універсальної наукової бібліотеки ім. Д.І. Чижевського (вул. Велика Перспективна, 24), відділ абонементу.
Інформація, яка міститься на стендах виставки розповідає про походження прав людини, людську гідність, основні ознаки прав людини, заборону дискримінації, критерії допустимості обмежень прав людини, демократію, правову державу та зміст стандартів окремих прав та свобод.
«Навчання перед виставкою, було вельми цікавим, але практики, чесно кажучи, боявся. В перший день,був приємно здивований, адже робота із відвідувачами - дійсно приносить неймовірне задоволення. Після отриманого даного досвіду,є велике бажання продовжувати роботу в цьому напрямку. Я вдячний за надані мені знання та можливість ними поділитися» -, розповідає Геннадій Маламен, ведучий екскурсії, учень 11класу, ЗШ№24.
На відкритті було багато сказано про важливість таких заходів та необхідність інформування молодь про права людини.
«Відомий польський і білоруський поет, публіцист Адам Міцкевич сказав: «Щоб країна могла жити, потрібно, щоб жили права.». Цей вислів я б зробила епіграфом до виставки, що сьогодні відкривається. Ми підтримали як ідею проведення цієї виставки, так і те, що орієнтована вона, перш-за-все, на молоду аудиторію, адже саме молодь, якій у недалекому майбутньому будувати нашу державу, потребує знань про права людини та реальні шляхи їх захисту», - зазначила координатор проектів громадської організації «Територія успіху», Ірина Згривець.
Виставка є мобільною та пересувною, що дозволяє їй мандрувати різними регіонами України. Наразі, Кіровоград – це третє місто, яке приймає виставку для перегляду.
«Такий формат заходу, як пересувна виставка, дає можливість великій кількості людей познайомитися із базовою інформацією про права людини. В першу чергу, виставка створена для роботи із молоддю, а особливістю її є те, що гідами, які проводять виставку є старшокласники. Це гарна методика, яка дозволяє одноліткам пояснювати один одному складні поняття на «одній»,зрозумілій мові,- коментує Юлія Бочарова - Туз, регіональний координатор виставки у м. Кіровоград.
Створено дану виставку в рамках Всеукраїнської освітньої програми «Розуміємо права людини», за підтримки Міжнародного фонду «Відродження». Організатором виставки на Кіровоградщині є Дитяча екологічна громадська організація «Флора» в партнерстві з Обласною універсальною науковою бібліотекою ім. Д.І.Чижевського, ГО «Територія успіху» та Кіровоградським обласним відділенням ВБО «ВМ ЛЖВ».

Організатори дуже вдячні Управлінню освіти м. Кіровоград за сприяння у проведенні всіх заходів впродовж перебування виставки у нашому місті та адміністрації ЗОШ №6, №3 та №24 за допомогу і партнерство.

Контактна особа: Юлія Бочарова - Туз, тел.: (099)6859300.
E-mail: yuliyatuz@gmail.com

Довідково: Перша презентація експозиції відбулася 9 червня цього року у м. Києві, в «Європейському містечку». У вересні – листопаді 2012 року відбудеться перший пілотний тур експозиції в 7-ми областях України. На даний час готується методичний посібник для вчителів та викладачів щодо особливостей роботи з експозицією. З панелями експозиції можна ознайомитись в розділі «Бібліотека» сайту www.edu.helsinki.org.ua за наступним посиланням: http://edu.helsinki.org.ua/b-bl-oteka/metodichn-mater-ali/peresuvna-ekspozits-ya-kozhen-ma-pravo-znati-svo-prava.
Виготовлення експозиції та її перший пілотний тур здійснюються в рамках проектів громадської організації М’АРТ, Української Гельсінської спілки з прав людини за підтримки Міжнародного фонду «Відродження» та Норвезького Гельсінського Комітету.

Юлія Бочарова-Туз

У Кіровограді відкрилась незвичайна виставка (фото)

У Кіровограді відкрилась незвичайна виставка (фото)


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool