У Кіровограді відбувся майстер-клас з солоного тіста

Листопад 02, 2015 | Новини | Переглядів: 1108 | Коментарі: 0

30 жовтня 2015 року у відділі обласного художнього музею – картинній галереї Петра Оссовського «Світ і Вітчизна» в рамках роботи «Творчої майстерні» було проведено майстер-клас по виготовленню виробів з солоного тіста.

Учасникам майстер-класу пропонується виготовити і розфарбувати рамочку із попередньо замішаного солоного тіста до репродукцій робіт за мотивами творів відомого художника – земляка Петра Оссовського.
Вироби із солоного тіста стародавня традиція, але вона не втрачає актуальності і в наш час, коли цінується все екологічно чисте і створене власними руками.
Цього разу до «Творчої майстерні» завітав маленький відвідувач, якому розповіли історію створення солоного тіста та познайомили з технікою його виготовлення.
Репродукцію картини юний учасник майстер-класу обліпив тістом, надаючи рамці прямокутного вигляду. Хлопчик обрав із наданих репродукцій роботу, де зображений рибалка. Отже, продовжуючи дану тему, він оздобив виріб природними елементами - рибкою і сонечком, а також геометричним орнаментом. На завершення робота була розфарбована гуашевими фарбами.
Таким чином із захопленням та цікавістю долучившись до майстер-класу, юний відвідувач галереї відкрив для себе новий вид творчої роботи. По завершенню із піднесеним настроєм сфотографувався разом із власним твором, який залишив собі на згадку.
Чекаємо на нові зустрічі та запрошуємо усіх бажаючих долучитися до світу прекрасного у наших творчих майстернях.

Костенко Т. - науковий співробітник відділу музею - картинної галереї Петра Оссовського «Світ і Вітчизна»


 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool