У Кіровограді відбувся літературний зорепад

Листопад 06, 2015 | Новини | Переглядів: 1803 | Коментарі: 0

5 листопада у бібліотеці-філії №4 Кіровоградської міської централізованої бібліотечної системи пройшов літературний зорепад «Ти, рідна мово – скарб від Бога», на який завітали учні 6 «В» класу навчально- виховного об’єднання №32, щоб поповнити свої знання з історії виникнення писемності та рідної мови.

Школярі переглянули слайд-презентацію «Нестор Літописець – історик, письменник, вчений», відео «Кирило і Мефодій - брати-просвітителі», плейкаст «День української писемності та мови».

Бібліотекарі розповіли про долю української мови - сумну і героїчну водночас, яка, незважаючи на численні перешкоди і лихоліття, вистояла, бо не змовкала в устах патріотів рідного слова, звучала в народній пісні. Українці берегли її як коштовну перлину, щоб колись заговорити нею на повний голос.

Була проведена інтелектуальна гра «Рідне слово», у якій учні взяли активну участь, показавши високий рівень знань з української мови і літератури. Також присутні на заході мали змогу здійснити екскурс у витоки слов’янської писемності, під час презентації книжкової виставки «

Ці загадкові письмена», присвяченій прабатьку української мови - Нестору Літописцю, творцям слов’янської писемності – братам Кирилу та

Мефодію, класикам української літератури.

На завершення бібліотекарі закликали усіх бути патріотами своєї Батьківщини, берегти і примножувати скарби нашої солов’їної мови, адже допоки існує мова – існує і народ.

Бібліотекар Надія Шейчук
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool