У Кіровограді відбувся брейн-юніор

Лютий 19, 2015 | Новини | Переглядів: 813 | Коментарі: 0

У рамках Національного проекту «Кращий читач 2015 року» в бібліотеці-філії №19 Кіровоградської МЦБС відбувся брейн-юніор «Знайомих книг улюблені герої», який зібрав тих, для кого книга є другом на дозвіллі та помічником під час навчання.

Читачі змагалися в 9 раундах, демонструючи знання, кмітливість та начитаність – «Міністерство магії», «Відділ таємниць», «Дамблдорова армія», «Сльозоспогади». Найлегшим, як виявилося, став раунд присвячений улюбленому герою дітей, якого вигадала Джоан .Роллінг – «Слухання справи Гаррі Поттера». За результатами восьмого раунду було визначено рейтинг найпопулярніших літературних персонажів серед дітей, його очолили Шерлок Холмс, Том Сойєр, Маленький принц, Полліанна, Гуллівер. З великим відривом від учасників перемогу здобули Уманський Валентин (1 місце), Прокопов Мишко (2 місце), Говорун Анна (3 місце). Ми щиро вітаємо переможців та бажаємо не втратити цікавість до читання, а також здобути перемогу в наступних етапах проекту.
Міжнародний день дарування книжок – одне з наймолодших свят у календарі, яке об’єднує всіх, хто дарує книги і прищеплює любов до читання у дітей. Його започаткувала американка Еммі Бродмур у 2012 році, а ідею підказав її маленький син, який запитав маму, чому немає особливого дня, коли люди дарують один одному книги. День дарування книжок у бібліотеці-філії №4 пройшов під гаслом «Книга – кращий подарунок». Цього дня працівники книгозбірні з найкращими побажаннями дарували книги своїм читачам та з вдячністю отримували у відповідь подарунки від користувачів. Саме завдяки книзі, ми розвиваємо власну фантазію, збагачуємо свої знання, з приємністю використовуємо вільний час. А найпростіший спосіб прочитати нову гарну книгу – завітати до бібліотеки. Нехай книга завжди буде з вами, а читання дарує хвилини радості, насолоди та хвилювання.
«На те ми і люди, щоб добро творити». Під такою назвою відзначили День спонтанного прояву доброти в бібліотеці-філії №12. Це ще один привід сказати «люблю» своїм близьким і безкорисливо допомогти незнайомим людям. Оскільки свято поки ще нове і незвичне для нас, користувачі бібліотеки мали змогу отримати кілька підказок, як його можна відзначити. Учні 3-4 класів школи "Вікторія-П" разом з бібліотекарем мандрували у країну Доброти та Ввічливості. Всі охочі взяли участь в акції милосердя «Допоможи тому, кому гірше за тебе», під час якої збирали кошти на лікування 4-річної кіровоградки Марії Варич, дізналися про те, як було винайдено ген доброти людини і що являється символом доброти та чесності, а також говорили експромтом ніжні слова своїм близьким та побажання однокласникам. Завершився захід переглядом книжкової виставки "Дегустація літературних новинок" і соціальних роликів «ДоброТи».

джерело


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool