У Кіровограді відбулось засідання техногенно-екологічної комісії

Лютий 05, 2016 | Новини | Переглядів: 867 | Коментарі: 0

4 лютого відбулось чергове засідання обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

На порядок денний виносились питання про гідрометеорологічну ситуацію формування весняної повені та підготовки водних об’єктів області до безаварійного пропуску повеневих вод, про хід виконання рішення обласної комісії ТЕБ та НС від 5 березня 2015 року щодо охоронних зон ліній електропередач і газових мереж, забезпечення безаварійної експлуатації та недопущення розкрадання їх обладнання та про хід обладнання потенційно небезпечних об’єктів та об’єктів підвищеної небезпеки автоматизованими системами раннього виявлення надзвичайних ситуацій та оповіщення людей у разі їх виникнення.

Як свідчить досвід минулих років, майже третина території області піддається впливу підтоплень. До найбільш вразливих належать міста Світловодськ, Кіровоград, Долинська, Помічна. Крім того, майже в усіх районах області можливе підтоплення повеневими водами із різним ступенем прояву. Тож питання готовності водних об’єктів області до безаварійного пропуску повеневих вод є начасі. На засіданні йшлося про те, що організація реагування у період пропуску повені та сходження криги полягає в поетапному здійсненні організаційних та управлінських заходів щодо підтримання готовності та забезпечення взаємодії органів управління і визначених сил при спільному виконанні завдань з попередження і ліквідації надзвичайних ситуацій.

Начальник Управління ДСНС в області полковник служби цивільного захисту Віталій Миронюк поінформував присутніх про хід обладнання потенційно небезпечних об’єктів та об’єктів підвищеної небезпеки автоматизованими системами раннього виявлення надзвичайних ситуацій.

Цього вимагає Кодекс цивільного захисту України. У зв’язку зі змінами у законодавстві України та організаційними змінами в структурі окремих підприємств, Управлінням ДСНС в області розроблено та затверджено у грудні минулого року поетапний план-графік впровадження на об’єктах підвищеної небезпеки Кіровоградщини області згаданих ситем, відповідно до якого обладнанню підлягають 219 об’єктів.

Прес-служба У ДСНС в області
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool