У Кіровограді відбулось обговорення проекту «Зеленої книги малого бізнесу»

Лютий 02, 2012 | Новини | Переглядів: 1184 | Коментарі: 0

31 січня у Кіровограді відбувся круглий стіл «Зелена книга малого бізнесу України: оцінка та перспективи шляхів розвитку». Організатори заходу – Інститут власності і свободи і Кіровоградська регіональна торгово-промислова палата. 

Під час заходу було презентовано проект «Зеленої книги малого бізнесу України» – дискусійної аналітичної доповіді щодо політики у сфері малого підприємництва. Чернетку «Зеленої книги» підприємцям Кіровоградщини презентували: народний депутат України, один з фундаторів Інституту власності і свободи Ксенія Ляпіна, генеральний директор Спілки підприємців малих, середніх і приватизованих підприємств України В’ячеслав Биковець, голова Інституту власності і свободи, один з авторів «Зеленої книги» Дмитро Ляпін, голова Всеукраїнського об’єднання малого та середнього бізнесу «Фортеця» і також автор презентованої праці Оксана Продан. 

Розробку проекту «Зеленої книги» було ініційовано на Всеукраїнському з’їзді малого і середнього бізнесу у квітні 2011 року, коли постало питання «необхідності стратегічного планування для малого бізнесу, – зазначила Ксенія Ляпіна. – Сьогодні малий бізнес навчився захищати себе. Але чому ми маємо тільки захищатись? Чому ми не можемо самі ініціювати ті чи інші напрями, змушувати владу робити кроки, необхідні для розвитку підприємництва».
За словами Дмитра Ляпіна, «виникла «Зелена книга» як намагання подивитися на декілька проблем малого бізнесу з різних боків, за принципом «що буде, якщо…». Ми прагнули, по-перше, визначити напрями, важливі для розвитку малого бізнесу, по-друге, подивитись на них із різних боків, і по-третє, вголос сказати, якщо щось робиться для малого бізнесу, то це не завжди на користь, а інколи й на шкоду. І лише малому бізнесу вирішувати, що є йому корисним».
Загалом «Зелена книга» складається з чотирьох розділів, в яких визначено проблемні зони державної політики щодо малого бізнесу та проаналізовано можливі її альтернативи. Два розділи стосуються таких актуальних на сьогодні проблем, як система оподаткування малого бізнесу (насамперед, місце і значення спрощеної системи оподаткування) та пенсійна система для учасників малого бізнесу. Ще два напрями спрямовані на майбутній стратегічний розвиток малого бізнесу: це доступ до державних закупівель і передача до саморегулівних підприємницьких об’єднань низки державних функцій.
Презентований на круглому столі документ є лише проектом, на чому наголошували її автори. Остаточний варіант стане можливим лише внаслідок активного обговорення, надання і врахування критичних зауважень до нього. Лише тоді «Зелена книга малого бізнесу» стане документом, який матиме позитивний вплив на покращення бізнес-клімату для малого бізнесу, посилення його спроможності формулювати та захищати свої права.
А тому Інститут власності і свободи закликає підприємців та бізнес-асоціації долучитися до обговорення проекту «Зеленої книги малого бізнесу». Зробити це можна у відкритій групі у соціальній групи Facebook (за посиланням http://www.facebook.com/groups/165355723567908/). Надсилати зауваження до проекту також можна на електронну адресу Інституту власності і свободи office@pfi.org.ua. Завантажити обговорюваний проект «Зеленої книгу малого бізнесу» можна на сайті Інституту власності і свободи: http://www.pfi.org.ua.
Круглий стіл в Кіровограді – вже третє регіональне обговорення проекту «Зеленої книги малого бізнесу». Два попередні відбулися в мм. Донецьку та Хмельницькому. Наступне обговорення відбудеться у Чернівцях 17 лютого.

Проект з розробки та публічного обговорення «Зеленої книги малого бізнесу України» Інститут власності і свободи реалізує в рамках програми Міжнародного фонду «Відродження» «Верховенство права».


Дарія Рукіна
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool