У Кіровограді відбулась Всеукраїнська студентська олімпіада

Квітень 24, 2013 | Новини | Переглядів: 890 | Коментарі: 0

16-18 квітня на базі Кіровоградської льотної академії відбувся ІІ етап Всеукраїнської студентської олімпіади 2012/2013 навчального року з професійно-орієнтованої дисципліни «Організація і технологія проведення пошуково-рятувальних робіт».

Збірну команду Національного університету цивільного захисту представили курсанти другого курсу факультету оперативно-рятувальних сил Артем Омєлаєв, В’ячеслав Таращенко, студенти факультету техногенно-екологічної безпеки Ігор Шабанов та Євген Штефан (поза конкурсом), тренер команди – викладач курсів рятувальної та спеціальної підготовки навчального закладу Валентин Сипавін.

У підготовці курсантів та студентів навчального закладу до змагань також взяли участь в.о. начальника кафедри піротехнічної та спеціальної підготовки підполковник служби цивільного захисту Ігор Толкунов, доцент кафедри пожежної тактики та аварійно-рятувальних робіт підполковник служби цивільного захисту Володимир Тригуб, завідувач курсів рятувальної та спеціальної підготовки Сергій Кулаков.

Урочисто відкрив олімпіаду начальник Кіровоградської льотної академії Сергій Миколайович Неділько. Він вітав її учасників, яких зібралося понад 20 з різних регіонів нашої держави, та бажав перемоги.

16 квітня відбулась теоретична частина олімпіади, до якої увійшли питання з різних дисциплін. Після першого дня змагань представники Національного університету цивільного захисту України вибороли ІІІ, V та VI місця.

17 квітня відбулась практична частина змагань, що включила питання орієнтування на місцевості, першої медичної допомоги, вилучення постраждалого із-під завалів, розпалювання вогнища, знання сигналів «земля-повітря», пересування на горизонтальних, круто-похилих та вертикальних перилах та підйому вантажу за допомогою спеціального альпіністського спорядження. Курсант Омєлаєв установив рекорд олімпіади 2 хвилини 30 секунд з пересування на горизонтальних, круто-похилих та вертикальних перилах. Усі представники університету пройшли практичний тур без жодного штрафного балу.

За словами завідувача курсів рятувальної та спеціальної підготовки Сергія Кулакова, другий день змагань розставив всі точки над «і». Так, Артем Омєлаєв посів ІІ місце, набравши 135 балів, В’ячеслав Таращенко - ІІІ місце із 129,5 балами, Ігор Шабанов став четвертим, набравши 121,5 балів. Євген Штефан, який брав участь у змаганнях поза конкурсом, набрав 118 балів, повідомляє сайт ДСНС України.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool