У Кіровограді відбулась концертна програма «Мой Есенин» (фото)

Лютий 08, 2013 | Новини | Переглядів: 963 | Коментарі: 0

7 лютого 2013 року в рамках роботи «Театральної вітальні» в Кіровоградському обласному художньому музеї відбулася концертна програма «Мой Есенин» учасників творчого клубу «Натхнення» Кіровоградського музичного училища.

Це вже не перша зустріч учасників клубу з гостями в стінах обласного художнього музею. В травні 2012 року шанувальники таланту самодіяльних акторів мали змогу переглянути три уривки з вистав «Лісістрата» Аристофана, «Антігона» Софокла та «Езоп» за п’єсою Г.Фігейредо.
Також було презентовано широкому загалу й мистецький проект про розвиток образотворчого мистецтва на Кіровоградщині - «Світ у чуттєвих образах».
Восени 2012 року творчий клуб «Натхнення» Кіровоградського музичного училища відсвяткував своє 25-річчя. В ньому працюють літературно-театральна та мистецтвознавча групи. В програмі літературно-театральної групи – підготовка вистав та уривків із вистав за творами української та світової драматургії: «Безталанна» І.Карпенка-Карого, «По-модньому» М.Старицького, «Іспанці» М.Лєрмонтова, «Про Федота-стрільця» Л.Філатова, «Собака на сіні» Лопе де Вега, «Лісістрата» Аристофана, «Езоп» Г.Фігейредо, «Кімната нареченої» В.Красногорова, «Едіт Піаф» В.Легентова; інсценізація творів А.Чехова, М.Зощенка та ін.; проведення літературно-театральних конкурсів та літературно-музикальних вечорів. Незмінним керівником клубу протягом багатьох років є викладач світової літератури та художньої культури музичного училища, енергійна й невгамовна Людмила Іванівна Френчко.
Сьогоднішній літературно-музикальний вечір присвячений творчості видатного російського поета Сергія Єсеніна. Цей вечір вже проводився в рамках конкурсу, який був організований Російським центром естетичного виховання. В програмі музейного заходу відбулася відеопрезентація «Секрет музыкальности Сергея Есенина», слово про поета «Мой Есенин», читання віршів та виконання пісень та романсів на слова Єсеніна у виконанні студентів Кіровоградського музичного училища А.Веретеннікової, Д. Довгої, С.Ладченка, А.Куби, Т.Воронової, І.Шевцова, О.Заєць, Я.Макарової, В.Паславської, Є.Кочарян, ансамбля «Соколи», Ю.Бичкової, дуета гітаристів у складі О.Балога та Д.Чепурка. У концерті приймав участь квінтет «Мініатюра» Кіровоградської музичної школи № 3 (керівник – Аліна Довга), який виконував романс «Цветы» на слова С.Єсеніна. Приємно відмітити той факт, що музику для цього романсу написала студентка І курсу музичного училища Дарина Довга, яка ж і стала переможцем конкурсу, присвяченого творчості Сергія Єсеніна, організованого Російським центром естетичного виховання.
Художнім оформленням заходу стала робота художника-земляка Володимира Волохова (1939 р. н.) «Лірика Сергія Єсеніна» (1982), яку до фондового зібрання музею передав меценат та галерист Микола Цуканов.
Загалом творчий вечір пройшов у теплій, доброзичливій атмосфері, мав схвальні відгуки гостей заходу та співробітників музею.
Отже, побажаємо подальших творчих пошуків і здобутків, наснаги і успіхів талановитим учасникам клубу «Натхнення» та його керівнику – чарівній Людмилі Френчко!

У Кіровограді відбулась концертна програма «Мой Есенин»

Леся Дмітрієва, науковий співробітник відділу науково-просвітницької роботи Кіровоградського обласного художнього музею
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool