У Кіровограді відбудеться Хресна хода навколо міста

Червень 29, 2016 | Новини | Переглядів: 1189 | Коментарі: 0

1 липня, в день святкування Боголюбської ікони Божої Матері, після урочистої Божественної Літургії відбудеться Хресна хода навколо міста.

Ця традиційна Хресна хода приурочена до дня початку будівництва фортеці святої праведної Єлисавети, з якої починалось заснування нашого міста. 18 червня по старому стилю (1 липня по новому) 1754 року з урочистого молебню розпочалось будівництво фортеці, тому ця дата фактично є днем народження нашого обласного центру, а іменини міста за православним календарем, відзначаються 18 вересня, в день пам’яті святих Захарія і Єлисавети, батьків Іоанна Хрестителя. З кінця 90-х років минулого століття в цей день щорічно звершувались урочисті богослужіння та Хресні ходи.

Духовенство міста запрошує вірян взяти участь у спільній молитві за мир на нашій землі, за гарну врожайність та
за повернення нашому місту історичного євангельського імені святої праведної Єлисавети, матері Іоанна Хрестителя. Автобуси для участі у Хресній ході відправлятимуться близько 10.00 1 липня від Преображенського Собору та
Свято-Благовіщенського Соборного храму.

Хресна хода завершиться на території фортеці святої праведної Єлисавети, де о 13.30 буде відправлено святковий молебень біля пам’ятного хреста на місці першого міського Свято-Троїцького храму. Дорогі співвітчизники, запрошуємо вас особливо в цей день спільною молитвою, справами добра і милосердя, та своєю активністю підтримати нашу святу справу заради кращого майбутнього нашої малої батьківщини та усієї України.

З Днем народження тебе, рідне місто, місто святої Єлисавети!

Отець Евгеній
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool