У Кіровограді в зону дії актів про перейменування потрапили 300 багатоквартирних будинків

Березень 22, 2016 | Новини | Переглядів: 1361 | Коментарі: 0

Процедура перейменувань топонімічних об’єктів у Кіровограді поступово переходить у площину її практичної реалізації. Про це повідомив начальник відділу з питань внутрішньої політики міської ради Сергій Запорожан під час прес – конференції у міській раді сьогодні, 22 березня.

Розпорядження міського голови і рішення міської ради щодо зміни назв вулиць і провулків у Кіровограді почали втілюватися у життя. Акти органів місцевого самоврядування офіційно оприлюднені, їх копії направлені органам влади вищого рівня. Також внесені відповідні зміни у державних реєстрах, які адмініструються державним підприємством “Національні інформаційні системи”.

Сергій Запорожан відзначив, що до усіх реєстрів нотаріуси мають вільний доступ і володіють інформацією про зміни топонімів, а тому будь – яка плата за зміни назви адреси у реєстрах, чи спроба стягнути кошти за довідку про перейменування є незаконними.
- Не варто поспішати ставити і новий штамп у паспорті про нову назву адреси, - звернув увагу Сергій Запорожан. – Адже Державна міграційна служба виконуватиме такі відмітки безкоштовно і краще дочекатися зміни назви міста, яка очікується найближчим часом і зафіксувати все це у паспорті одим разом.

Юридичні особи можуть вносити зміни у свої індивідуальні документи, такі як, наприклад, ліцензії на вид діяльності, на підставі копій рішень міської ради і розпорядження міського голови. Такі копії безкоштовно видаються у відділі з питань внутрішньої політики міської ради.

Станом на теперішній час у зону дії актів про перейменування потрапили 300 багатоквартирних будинків. Як проінформував заступник начальника головного управління ЖКГ Ростислав Погребнюк, вказівники з новими назвами вулиць виготовлятимуться і встановлюватимуться за кошти міського бюджету. Мешканцям приватного сектору доведеться подбати про їх заміну за власний кошт. Вартість однієї таблички складає від 35 до 100 гривень. Такі пропозиції надходять до міської ради від рекламних агенцій.

джерело

 під час прес – конференції у міській раді

 під час прес – конференції у міській раді


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool