У Кіровограді учнів «Вікторії-П» навчали прийомам екстреної допомоги

Березень 25, 2016 | Новини | Переглядів: 887 | Коментарі: 0

Не викликає сумнівів, що прийоми домедичної допомоги необхідно знати ще з підліткового віку. Адже вчасно й правильно надана допомога дозволяє зберегти людське життя та зробити наслідки впливу вражаючих факторів надзвичайної події мінімально шкідливими для здоров’я постраждалого.

Саме тому на прохання керівництва загальноосвітніх навчальних закладів міста рятувальники проводять семінари, під час яких навчають учнів та студентів надавати першу допомогу. В Управлінні ДСНС працює медико-санітарна частина, фахівці якої активно долучаються до просвітницької роботи з безпеки життєдіяльності. 24 березня один з таких навчальних заходів відбувся у кіровоградській школі «Вікторія-П».

Дітям розповіли про найпоширеніші види ушкоджень та основні принципи, якими важливо керуватись при наданні допомоги потерпілому. Лікар, який, до речі, навчає й професійних рятувальників, детально розповів присутнім, як перевірити серцебиття, зробити штучне дихання, перев’язати травмовану кінцівку, супроводжуючи свою лекцію практичною демонстрацією на манекені. При цьому, в учнів також була можливість спробувати себе у ролі лікаря екстреної медицини. Також учні дізналися чим небезпечна втрата крові: лікар розказав про артеріальну кровотечу та разом з асистентом із залу продемонстрував як її зупинити. Способи накладення шини у випадку переломів теж були розглянуті під час заняття. Варто сказати, що до практичної частини школярі грунтовно підготувалися. Оскільки у школі цьому питанню приділяється належна увага, навіть шестикласники вже знають види та ознаки кровотеч, переломів та опіків. Також дітям вже відомо, що такі травмування нерідко трапляються з суб’єктивних причин – коли людина допускає неуважність у поводженні з вогнем або не дотримується елементарних правил безпеки. Про основні з них також нагадали рятувальники: дітей закликали не пустувати з сірниками та запальничками вдома та на природі. У весняний період легко можна натрапити на застарілий боєприпас, тож учням пояснили чим небезпечні такі знахідки і як з ними потрібно поводитись.

Для закріплення знань рятувальники вручили хлопцям та дівчатам застережні листівки з номером Служби порятунку та правилами безпеки у різних екстремальних ситуаціях.

Прес-служба У ДСНС в області
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool