У Кіровограді тільки в одному районі виявлено 31 особу, що працювали без оформлення

Липень 13, 2012 | Новини | Переглядів: 1311 | Коментарі: 0

Спеціалістами відділу з питань праці та соціально-трудових відносин управління праці та соціального захисту населення виконкому Кіровської районної у місті Кіровограді ради спільно з представниками...

Територіальної державної інспекції з питань праці у Кіровоградській області, управління Пенсійного фонду України у місті Кіровограді, управління по сприянню розвитку торгівлі та побутового обслуговування населення Кіровоградської міської ради та Кіровоградської об’єднаної державної податкової інспекції (районна робоча група з питань легалізації і своєчасності виплати заробітної плати, зайнятості населення, погашення заборгованості із заробітної плати та інших соціальних виплат) 11 липня 2012 року проведені обстеження 64 суб’єктів підприємницької діяльності (рейди) з метою виявлення фактів "тіньової" зайнятості населення, легалізації робочих місць та належного оформлення трудових відносин з найманими працівниками, про що складено відповідні акти.
За результатами проведених обстежень встановлено, що 31 особа знаходилась на робочому місці без документального підтвердження щодо укладання трудових договорів роботодавця з найманими працівниками.
Під час проведення рейдів з фізичними особами-підприємцями постійно проводиться інформаційно-роз'яснювальна робота про дотримання вимог трудового законодавства керівниками підприємств, установ, організацій району та фізичними особами-підприємцями. З найманими працівниками ведеться роз’яснювальна робота щодо переваг легального оформлення трудових відносин (страховий стаж, соціальний пакет, захист з боку виконавчих та правоохоронних органів у разі порушення роботодавцем законодавства про працю).
Таким чином, робота, яка проводиться робочою групою, сприяє формуванню в суспільстві негативного ставлення до "тіньової" зайнятості населення та переваг взаємовідносин роботодавця і найманого працівника в законодавчому полі.

джерело


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool