У Кіровограді створено методичну розробку, яка роз’яснює повноваження органів місцевої влади

Березень 28, 2016 | Новини | Переглядів: 866 | Коментарі: 0

Наразі на Кіровоградщині, як і в усій державі триває процес децентралізації влади шляхом утворення нових територіальних громад.

В області вже утворено дві такі громади – у Бобринецькому та Маловисківському районах. У зв’язку з реформуванням керівникам громад буде надано більше повноважень, зокрема, і у сфері цивільного захисту. Управління ДСНС України переймається цим питанням, оскільки керівників майбутніх громад необхідно буде навчити як забезпечувати цивільний захист населення у нових умовах.

З ініціативою провести навчання для керівників органів місцевого самоврядування виступив начальник Управління полковник служби цивільного захисту Віталій Миронюк. «Необхідно, щоб кожен керівник зрозумів наскільки важлива його роль у системі забезпечення безпеки населення. Саме тому нами створено таку розробку», - зазначив начальник Кіровоградського гарнізону. Ідея з детальним роз’ясненням повноважень голів районних, сільських, селищних у сфері цивільного захисту населення втілена у методичній розробці Навчально-методичного центру ЦЗ та БЖД.

У презентації наводяться положення основних нормативно-правових актів з питань цивільного захисту, зокрема Кодексу цивільного захисту України. Під час навчання з виїздом на місця керівникам новоутворених територіальних громад буде детально роз’яснено їх дії та основні заходи на випадок надзвичайної ситуації, сферу відповідальності та поінформовано про структуру територіальної підсистеми Єдиної державної системи цивільного захисту Кіровоградської області. Рекомендуємо керівникам органів місцевого самоврядування ознайомитися з навчальним матеріалом. Завантажити презентацію можна на сайті Управління ДСНС у рубриці «Повноваження органів місцевої влади у сфері цивільного захисту». За переконанням начальника Управління, детальне вивчення вимог законодавства та їх виконання в умовах децентралізації влади сприятиме покращенню стану безпеки населення на місцях.

Прес-служба У ДСНС в області
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool