У Кіровограді студенти допоможуть соціальним службам

Грудень 21, 2015 | Новини | Переглядів: 1317 | Коментарі: 0

Питання організації роботи з надання житлових субсидій у Кіровограді стало одним з головних під час наради міського голови Андрія Райковича з керівниками виконавчих органів міської ради сьогодні, 21 грудня.

Оформлення житлових субсидій є важливою складовою соціального захисту населення. Про це свідчить той факт, що кількість сімей, які звернулися цього року до управлінь соціального захисту населення Ленінської та Кіровської районних рад, збільшилася порівняно з минулим роком у кілька десятків разів. Про це повідомили під час наради голови Кіровської та Ленінської районних рад.

Очільники районів відзначили, що держава максимально спростила саму процедуру оформлення субсидій, для цього потрібно подати лише два документи – заяву та декларацію про доходи і витрати осіб, що на неї претендують. Більше того, у квітні громадянам було надано право надсилати бланки заяв та декларацій поштою. Однак, за словами голів райрад, це нововведення не відразу дало результат, оскільки заяви заповнювалися некоректно, й дані довелося уточнювати.

Також для пришвидшення процесу оформлення субсидій та запобігання утворенню черг було запроваджено прийом документів за попереднім записом та талонами, а підтвердження про призначення субсидії з листопада можна отримати в ЖЕО та у голів квартальних комітетів.

Однак, незважаючи на це, оформлення субсидій відбувається із запізненням, що створює незручності для заявників, ускладнює процес обрахування плати за комунальні послуги й таке інше. Голови райрад пояснюють це нестачею працівників в управліннях соціального захисту населення. Через значне збільшення кількості заявників, за їхніми словами, співробітники управлінь працюють з сьомої і до дев’ятнадцятої години, як правило, без вихідних. До оформлення субсидій залучаються громадяни, які стоять на обліку в міськрайонному центрі зайнятості, це – відчутна допомога, однак все ж вона не є достатньою, підкреслили керівники районів. Додає проблем і брак сучасної комп’ютерної техніки, а також застаріле програмне забезпечення. Голови райрад звернулися до міської влади з проханням посприяти в питанні зміцнення матеріально-технічної бази управлінь, а також у збільшенні штату працівників.

У свою чергу, міський голова Андрій Райкович підкреслив соціальну важливість роботи, яку виконують працівники управлінь і запропонував головам райрад вивчити питання можливості залучення до процесу нарахування та оформлення субсидій студентів ІІІ курсу і старших, які навчаються за відповідним фахом і яким потрібно пройти практику.

джерело


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool