У Кіровограді стартує проект для психологів та батьків-переселенців

Листопад 11, 2015 | Новини | Переглядів: 1004 | Коментарі: 0

Ініціативна група переселенців та громадська організація «Спільна дія», управління освіти Кіровоградської міської ради, обласна бібліотека для дітей імені Т. Г. Шевченка реалізують у Кіровограді проект під назвою «У дбайливій оселі – діти веселі!».

У рамках проекту на базі бібліотеки відбудуться тренінги для психологів зі шкіл міста Кіровограда, в яких навчаються діти з родин внутрішньо переміщених осіб, та батьків-переселенців. Проект профінансовано Stabilization Support Services та КримSOS за підтримки Фонду стабілізації конфлікту та безпеки Британського уряду.
За словами ініціатора проекту Олени Ткаченко, яка з родиною переїхала з Донецька, нині у Кіровограді проживають 3 734 внутрішньо переміщених осіб. З них 200 дітей, які навчаються в школах міста. Діти переселенців найчастіше стикаються з психологічними проблемами: почуттям самотності, невпевненості в своїх діях, недовіри до оточуючих, страхом опинитися неприйнятим новим колективом, складністю в побудові дружніх стосунків. Батьки, на жаль, не завжди здатні допомогти, оскільки вони займаються вирішенням великої кількості побутових проблем: пошуком роботи, житла, налагодженням життя на новому місці «з нуля». Тому перед шкільними психологами та вчителями постали нові виклики.
«Наше головне завдання – об’єднати зусилля батьків-переселенців і шкільних психологів у вирішенні проблем дітей. Під час тренінгу кваліфіковані тренери нададуть дієві поради психологам для щоденної роботи. Вони допоможуть в адаптації дітям з родин переселенців якнайшвидше пристосуватися до повноцінного життя», – зазначає голова громадської організації «Спільна дія» Ірина Малик.
Тренінги відбудуться 27 листопада та 06 грудня 2015 року в обласній бібліотеці імені Т. Г. Шевченка. Запрошуємо психологів та переселенців взяти участь в безкоштовних тренінгах. Телефон для довідок: 067-520-7009.
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool