У Кіровограді селище Гірниче відзначило своє 50-річчя

Жовтень 19, 2014 | Новини | Переглядів: 1426 | Коментарі: 0

18 жовтня селище Гірниче у Кіровограді відзначило свій 50-річний ювілей. Зважаючи на складну ситуацію у країні, заходи свята не були гучними, але на центральному майдані селища панував гарний і піднесений настрій.

Ювілей селища розпочався зі святкової ярмарки. Виробники сільськогосподарської продукції порадували гірничан широким асортиментом і досить таки доступними цінами.
Згодом свято перемістилося у місцевий оновлений парк. Мешканців селища Гірничого прийшли привітати народний депутат України Станіслав Березкін, єпископ Кіровоградський і Голованівський Марк, депутат Кіровоградської міської ради Андрій Кролевець, поетеси Антоніна Корінь та Валентина Кондратенко, почесні жителі мікрорайону. Андрій Кролевець, який сам є корінним мешканцем селища, цікаво нагадав учасникам свята історію створення Гірничого. - У вже далекому 1964 році році, 50 років тому, тут оселилися мужні люди ‒ гірники, які і дали поселенню сучасну назву – Гірниче. За 50 років селище Гірниче стало духовним, культурним і освітнім центром Кіровограда – і це заслуга всіх гірничан, ‒ сказав Андрій Кролевець. Владика Марк разом з учасниками свята відслужили спільний молебень за мир у нашій країні та припинення війни. А святковий день продовжився цікавим концертом, виставками місцевих народних умільців, дитячими конкурсами та розвагами.

джерело
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool