У Кіровограді рятувальники отримали новий бойовий одяг європейського зразка

Лютий 10, 2016 | Новини | Переглядів: 1137 | Коментарі: 0

10 лютого в обласному Управлінні ДСНС Кіровоградщини відбулася святкова подія – вручення 50 комплектів сучасного бойового одягу, наданого ДСНС України Німецьким товариством міжнародного співробітництва GIZ.

Під час урочистої церемонії нове спорядження передав рятувальникам Кіровоградщини заступник директора департаменту організації заходів цивільного захисту ДСНС України Олександр Лещенко.

Олександр Якович зазначив, що одяг розроблений відповідно до іноземних стандартів і забезпечує надійний захист пожежних під час гасіння пожеж та ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій. «ДСНС України і в подальшому буде продовжувати роботу щодо покращення стану забезпечення особового складу пожежно-рятувальних підрозділів бойовим одягом, спорядженням, технікою, що дасть змогу більш ефективно виконувати поставлені завдання», – повідомив представник Державної служби з надзвичайних ситуацій.

Рятувальникам Кіровоградщини було вручено сучасні пожежні каски, взуття та бойовий одяг європейського зразка. Пожежна каска має високий рівень захисту, характеризується надлегкою вагою, хорошою вентиляцією і високим комфортом носіння. Виготовлена з армованого скловолокна, має високу міцність і ударостійкість, навіть в умовах екстремальних температур.
Костюми виконані з матеріалів, які мають покращені тепло- та гідроізоляційні властивості, здатні витримувати 400 градусів прямої дії вогню протягом 7 секунд. Взуття, яким укомплектовано одяг, забезпечене металевими вставками для захисту пальців від пошкоджень та захистом від проколів підошви.

10 лютого в обласному Управлінні ДСНС Кіровоградщини відбулася святкова подія – вручення 50 комплектів сучасного бойового одягу, наданого ДСНС України Німецьким товариством міжнародного співробітництва GIZ.

Під час урочистого заходу начальник Управління ДСНС полковник служби цивільного захисту Віталій Миронюк щиро подякував керівництву Служби за розуміння проблеми Кіровоградського обласного гарнізону у забезпеченні та необхідності оновлення бойового одягу рятувальників. «Це дуже велика допомога для нашого гарнізону. Торік ми винайшли можливість для закупки 70 комплектів бойового одягу, який було розподілено між 4 підрозділами області» , – повідомив Віталій Григорович.
Дякуючи за надану Державною службою України з надзвичайних ситуацій підтримку, начальник Управління висловив сподівання на подальшу допомогу у вирішенні питання оновлення спорядження, обладнання і техніки Кіровоградського обласного гарнізону цивільного захисту.

Даним бойовим одягом та спорядженням будуть забезпечені особовий склад оперативно-координаційного центру Управління, які здійснюють безпосереднє керівництво підрозділами на місці надзвичайної події та особовий склад підрозділу Державного пожежно-рятувального №1 м. Кіровограда, який здійснює найбільшу кількість виїздів на надзвичайні події та ситуації.

У ДСНС України у Кіровоградській області


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool