У Кіровограді розробляється Програма підтримки учасників АТО

Серпень 08, 2014 | Новини | Переглядів: 1242 | Коментарі: 0

Перше засідання міської комісії з питань підготовки Програми підтримки учасників АТО та членів їх сімей відбулося сьогодні, 8 серпня, у міській раді під головуванням заступника міського голови Олексія Олійника.

Відкриваючи засідання комісії, секретар міської ради Іван Марковський наголосив, що на її членів покладене надзвичайно важливе сьогодні завдання – у короткі терміни підготувати комплексні програму соціальної підтримки, як бійців, що воюють на Сході, так і родини тих, хто поклав своє життя за свободу і незалежність своєї країни. Іван Марковський доручив винести проект такої програми для погодження на засідання виконкому у вівторок 12 серпня, щоб міська рада мала можливість її затвердити орієнтовно вже 2 вересня. За пропозицією депутата міської ради Павла Топчія, який власне генерував розробку такої програми своїм депутатським запитом, за основу буде взятий вже існуючий варіант програми, прийнятий Львівською міською радою. На думку депутата у програмі має бути чітко розписаний, як механізм отримання соціальної підтримки, так і визначені конкретні суми матеріальної допомоги в залежності від складності життєвої ситуації, в якій опиниться родина воїнів. Найбільшу суму, у такому випадку, мають отримати сім’ї загиблих героїв. Далі у порядку зменшення матимуть допомогу інваліди І – ІІІ груп та учасники АТО, які отримали поранення, що не призвело до інвалідності. Крім матеріальної допомоги, програма передбачатиме низку пільг. Пропонується звільнити родини учасників АТО від квартирної плати, встановити їм право на безоплатний проїзд у громадському транспорті та забезпечити безкоштовне харчування дітям таких родин у школах та диячих садочках. Окремим пунктом програми, вважає Павло Топчій, має бути підтримка військових частин, що дислокуються на території Кіровограда. Така допомога, надана завчасно у вигляді медикаментів, обмундирування, спорядження, дозволить частинам, у випадку оперативної передислокації в район бойових дій, бути максимально готовою зустріти ворога. Іван Марковський також запропонував всіх воїнів - кіровоградців, що поклали голови у боротьбі з тероризмом нагородити відзнакою Кіровоградської міської ради “За заслуги” ІІ ступеня. Детальніше з положеннями програми представники засобів масової інформації матимуть змогу ознайомитися 12 серпня під час прес – конференції секретаря міської ради Івана Марковського, яка розпочнеться о 9.00 в приміщенні міської ради (Каб. 215).

джерело


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool