У Кіровограді реконструюють Театральну площу

Лютий 10, 2012 | Новини | Переглядів: 1111 | Коментарі: 0

У Кіровоградській міській раді відбулось засідання містобудівної ради, у якому взяли участь голова облдержадміністрації Сергій Ларін, його перший заступник Андрій Ніколаєнко, міський голова Олександр Саінсус, секретар міської ради Ігор Волков, перший заступник міського голови Василь Дзядух та депутати міської ради.

Предметом обговорення на містобудівній раді стали пропозиції Заслуженого архітектора України Віталія Кривенка по облаштуванню Театральної площі в обласному центрі.
 Відкриваючи засідання, Олександр Саінсус відзначив, що завершення реконструкції Кіровоградського музично – драматичного театру у 2012 році є одним із найцікавіших та масштабних архітектурних проектів, що реалізуються в місті за останні роки. Відкриття оновленого театру в рік його 130 – річчя не уявляється без відповідного благоустрою прилеглої території, яка має бути спроектована в унісон з архітектурним вирішенням самого приміщення.
 Віталій Кривенко впродовж декількох років з власної ініціативи працював над варіантами реконструкції Театральної площі. Презентуючи свою роботу Віталій Кривенко зауважив, що це ще навіть не ескізний проект, це ідея, бачення розвитку території навколо приміщення театру.
 На думку архітектора, це місце має бути цікавим для мешканців і гостей міста в будь яку пору дня, а тому для повноцінного функціонування площі, її необхідно доповнити об’єктами культурно – побутового призначення, створити обладнані автостоянки, малі архітектурні форми. Основними об’єктами площі могли б стати музично – драматичний театр, Палац одружень, виставковий центр образотворчого мистецтва та антикваріату, Тетаральне кафе, пам’ятник корифеям театру, фонтан в центрі зеленої зони. Такий об’ємний проект не може бути реалізований поспішно, підкреслив Віталій Кривенко. Для втілення концепції у життя необхідно залучення фахівців: інженерів, художників – дизайнерів, архітекторів, скульпторів, дендрологів, фахівців з декоративного освітлення, майстрів обробки граніту, художнього литва та багатоьх інших.
 Сергій Ларін подякував Віталію Кривенку за пророблений обсяг роботи, адже завдяки його зусиллям ідея реконструкції цього куточка Кіровограда отримала новий поштовх і всі подальші роботи виконуватимуться не на порожньому місці. Сергій Ларін запропонував визначитись із замовником проекту: це можуть бути місто, область чи навіть спільно, на умовах співфінансування. Замовник повинен поставити чітке завдання розробникам проекту і оголосити конкурс на кращий архітектурний проект. Враховуючи, що часу до відкриття театру залишається не так багато, необхідно визначити для себе завдання максимум і мінімум і встингнути зробити якомого більше.
 Секретар міської ради Ігор Волков запропонував оголосити одночасно і конкурс на реконструкцію вулиці Дворцової, щоб вона з Театральною площею планувалась в єдиному архітектурному стилі.
 На завершення засідання, міський голова наголосив, що місто готове до співпраці з усіма архітекторами. Всім вистачить робти, адже ще багато куточків Кіровограда потребують реконструкції. Це і Центральний сквер, і набережна Інгулу, і сквер з пантерами і Кскадний сквер і парк Перемоги і багато інших.

джерело
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool