У Кіровограді пройшов рейд у житловому секторі (фото)

Вересень 05, 2012 | Новини | Переглядів: 1216 | Коментарі: 0

Скінчилося літо і зовсім скоро перші осінні холоди змусять нас одягати теплий одяг та діставати з комор електрообігрівачі, аби ще до початку опалювального сезону обігрівати свої житла. Досить поширеним, та, разом з тим, небезпечним способом зігрітися у міських квартирах є використання конфорок або духовок газових плит, що, беззаперечно, являється грубим порушенням правил пожежної безпеки.

Також дотримання певних правил вимагає і використання електрообігрівачів. Тож з метою нагадати основні правила пожежної безпеки у побуті в Кіровограді пройшов рейд у житловому секторі, в якому взяли участь пожежні інспектори та соціальні працівники територіального центра соціального обслуговування населення Ленінського району міста. Перш за все відвідували квартири, де проживають одинокі громадяни похилого віку. Адже саме вони частіше всього потрапляють у біду.
Майже 10 років допомагає стареньким соціальний робітник Трепак Людмила Петрівна. Сьогодні вона доглядає 14 підопічних. І для кожного з них вона знаходить не лише теплі слова та надає допомогу у прибиранні помешкання, приготуванні їжі, а й проводить бесіди з безпеки. Разом з Людмилою Петрівною учасники рейду відвідали їхні домівки. По різному зустрічали гостей господарі. Деякі щиро раділи можливості поспілкуватися з новими людьми: уважно слухали настанови інспектора, вивчали зміст застерігаючих листівок, принесених учасниками рейду. Жителі будинку 1а по вулиці Тарковського (колишній Володарського), скориставшись приходом пожежного інспектора, поскаржилися на стан електропроводки у їхньому під’їзді. Розповіли, що звернення до ЖЕКу №12, який обслуговує будинок, залишаються безрезультатними. Тож учасники рейду пообіцяли допомогти у вирішенні цієї проблеми.
Такі заходи проводяться постійно і у містах, і в селах Кіровоградщини. Початок осінньо-зимового пожежонебезпечного саме для житлового сектору періоду вимагає активізувати роз’яснювальну роботу серед населення. Адже саме на цей час припадає найбільший відсоток пожеж у помешканнях та різко зростає кількість загиблих на них.
Тож закликаємо населення перед початком опалювального сезону подбати про справність своїх печей та газових котлів, почистити димоходи та перевірити стан вентиляційних систем. А також дотримуватися правил пожежної безпеки при використанні електрообігрівачів: не залишати їх увімкненими без нагляду, не ставити їх близько до легкозаймистих поверхонь, не використовувати каміни не промислового виробництва.


Управління Держтехногенбезпеки в області

У Кіровограді пройшов рейд у житловому секторі (фото)


 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool