У Кіровограді пройшов рейд по оселях одиноких пенсіонерів

Січень 16, 2013 | Новини | Переглядів: 937 | Коментарі: 0

Цими днями в районі Кущівки фахівцями Управління Держтехногенбезпеки спільно з ТУ МНС в області та Територіальним центром соціального обслуговування населення був проведений рейд по оселях одиноких пенсіонерів.

В ході роз`яснювальної роботи, стареньким розповіли про правила пожежної безпеки, яких потрібно дотримуватись при експлуатації печей опалення, газових та електронагрівальних приладів. В залежності від наявності у будинку тих чи інших нагрівальних приладів, людям надавалися конкретні поради правильного поводження з ними. Дуже часто саме ці верстви населення страждають від пожеж у своїх домівках, які виникають через недостатню обізнаність з правилами пожежної безпеки у побуті. Іноді, одинокі люди просто невзмозі самостійно дати раду собі, не кажучи вже про боротьбу з вогняною стихією. А знання, отримані під час таких бесід, стануть в нагоді у майбутньому та зменшать кількість нещасних випадків, повязаних з порушенням правил пожежної безпеки та необережним поводженням з вогнем серед мало захищених верств населення. Робота в даному напрямку буде продовжуватися і надалі.
Управління Держтехногенбезпеки у Кіровоградській області нагадує вам про необхідність дотримання правил пожежної безпеки. У період опалювального сезону необхідно бути вкрай обережними при експлуатації печей опалення, газових та електронагрівальних приладів. При користуванні пічним опаленням необхідно запам'ятати такі правила:
- перед початком, а також протягом усього опалювального сезону слід очищати димоходи та печі від сажі, щоб не сталось її займання;
- біля кожної печі перед топковим отвором на підлозі слід прибити металевий лист розміром не менше 0,5 на 0,7 м;
- усі димові труби та стіни на горищі, через які прокладено димові канали, повинні бути заштукатурені й побілені;
- попіл та шлаки, що їх видаляють із топки, необхідно заливати водою та виносити в спеціально відведені місця.
Також уважно слідкуйте за станом електропроводки в вашій оселі, не використовуйте не сертифіковані газові котли та колонки. Завжди уважно та обережно поводьтесь з вогнем і тоді він подарує вам лише тепло та затишок.

Управління Держтехногенбезпеки у Кіровоградській області та Територіальне управління МНС України в області
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool