У Кіровограді пройшло обговорення соціальних ініціатив Президента України

Березень 23, 2012 | Новини | Переглядів: 1668 | Коментарі: 0

Під час засідання круглого столу за участі представників громадських організацій області, членів громадської гуманітарної ради при ОДА відбулося обговорення соціальних ініціатив Президента України Віктора Януковича.

Більшість учасників «круглого столу» зійшлися у думці, що соціальні ініціативи Президента є нагальною потребою часу, адже, як наголошує Глава держави, неприпустимою є ситуація, коли внаслідок соціального розшарування відбулося зниження рівня життя у певної частини суспільства.

– Влада повинна оперативно реагувати на соціальні потреби суспільства, – наголошує Президент України. – Наразі органи влади на місцях мають більш активно працювати у напрямку наповнення місцевих бюджетів, з тим, щоб гарантувати виконання соціальних програм та зобов’язань держави перед соціально незахищеними верствами населення, – саме такою є позиція більшості учасників засідання.
У зв’язку з цим, голова обласної організації Національного форуму профспілок України Олександр Завітневич відзначив, що у контексті реалізації соціальних ініціатив Президента України Віктора Януковича, на його думку, допомога держави незахищеним верствам населення має носити адресний характер, пільги повинні отримувати, у першу чергу, ті люди, які повністю залежать від підтримки держави, насамперед, це діти-інваліди, інваліди війни, пенсіонери.
Крім того, він запропонував активізувати в області роботу у напрямку створення нових соціальних відділів магазинів та посилити роботу служби «соціального таксі», які мають охопити обслуговуванням максимальну кількість населених пунктів. Серед пропозицій щодо реалізації ініціатив Президента, з якими виступив Олександр Завітневич: – забезпечити виплату 1-ї тисячі гривень колишнім вкладникам Ощадбанку СРСР не готівкою, а спеціальними чеками, якими громадяни матимуть можливість розрахуватися за ліки, або товари першої необхідності.
Перший заступник начальника головного управління праці та соціального захисту населення ОДА Олександр Догаров підтримав думку відносно того, що пільгове забезпечення населення має носити адресний характер. – Значну кількість пільг варто переглянути, адже в Україні на законодавчому рівні встановлено найбільшу ніж у будь-який країні світу кількість пільг – 380. Їх отримують 18 мільйонів чоловік, що становить третину населення країни. Зрозуміло, що утворюється колосальне навантаження на бюджет країни. У той же час, з усіх пільговиків, ветерани війни становлять 15%, інваліди війни – 1%, чорнобильці – 4%, решта – це ті, хто отримують пільги за професійними ознаками. У зв’язку з цим, для останньої категорії пільговиків було б доцільніше провести монетизацію пільг, трансформувавши їх у заробітну плату, – відзначив Олександр Догаров.
Торкнувшись ініціатив Президента України, Олександр Догаров зазначив, що у нинішньому році суттєво покращиться фінансове забезпечення дітей-інвалідів, інвалідів війни, ветеранів. Зокрема, істотно збільшено одноразову матеріальну допомогу ветеранам – інвалідам війни І групи до Дня Перемоги – до 2,2 тисяч гривень.
Голова обласної організації ветеранів України Василь Єфименко відзначив, що соціальні ініціативи Президента України викликані вимогами часу, зазначивши при цьому, що першочергове значення для розвитку держави, на його думку, відіграватиме реалізація таких ініціатив Президента України, як боротьба із безробіттям, зокрема, відродження виробництва і створення нових робочих місць, а також реформування системи оплати праці, з тим, щоб підняти престижність більшості професій.
На необхідності соціальних та економічних перетворень у державі та актуальності соціальної реформи, ініційованої Президентом України, наголосив голова обласної організації товариства «Знання» України Ігор Добрянський, зазначивши, що соціальні ініціативи Президента – це фактично орієнтир для подальшого руху країни.
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool