У Кіровограді проведені заходи до Дня української мови та писемності

Листопад 12, 2014 | Новини | Переглядів: 960 | Коментарі: 0

11 листопада в рамках проведення місячника української мови в комунальному закладі «Навчально-виховне об»єднання «Спеціалізований загальноосвітній навчальний заклад І ступеня «Гармонія» – гімназія імені Тараса Шевченка – центр позашкільного виховання «Контакт» були проведені заходи до Дня української мови та писемності.

Зранку відбулась загальногімназійна лінійка, підготовлена Учнівським Самоврядуванням, під час якої учні ознайомились зі «скорботним» календарем української мови, почули вислови відомих людей про українську мову, ознайомились з історією розвитку мови, занурились у світ української пісні.
Учні 5-11-х класів під час лінійки представили власні девізи та бейджики (наприклад, «Почувайся європейцем, розмовляй українською» тощо), які відбивали їхнє розуміння та сприйняття рідного слова.
Учні початкових класів та 5-7-х класів мали змогу переглянути презентацію про історію української писемності, яку підготували учні 11-А класу та Паталах Г.С.
Учні 10-Б класу під керівництвом вчителя української мови Окольничої Л.М перегорнули сторінки усного журналу з історії української писемності для 7-В, 8-А, 9-А та вчителів НВО.
Після уроків педагогічний колектив мав змогу написати Єдиний диктант та перевірити власні граматичні навички, виконуючи ряд цікавих та пізнавальних завдань.

джерело
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool