У Кіровограді проходить Всеукраїнська конференція (ФОТО)

Червень 26, 2012 | Новини | Переглядів: 1336 | Коментарі: 0

Розпочато роботу VI Всеукраїнської конференції з головами територіальних і функціональних рад ветеранів Всеукраїнської асоціації ветеранів війни та МНС України

25 по 27 червня на території Кіровоградщини проходить VI Всеукраїнська конференція з головами територіальних і функціональних рад ветеранів Всеукраїнської асоціації ветеранів війни та МНС України, в рамках якої було проведено семінар-нараду та засідання Круглого столу.
На заходах обговорювалися питання щодо соціального захисту, правового, пенсійного, медичного забезпечення ветеранів та особового складу органів і підрозділів служби цивільного захисту МНС України, перспективи подальшого розвитку ветеранського руху, історико-культурної спадщини та музейної справи в системі МНС України.
Перший день розпочався з семінар-наради, на якій були присутні заступник Міністра надзвичайних ситуацій України генерал-майор Василь Квашук, помічник Міністра надзвичайних ситуацій з питань Чорнобильської та соціально-гуманітарної сфери Світлана Линник, заступник голови Кіровоградської ОДА Віктор Серпокрилов та начальник ТУ МНС в області генерал-майор служби цивільного захисту Віктор Федорчак.
Засідання розпочалося з виступу заступника Міністра МНС України Василя Квашука. Василь Павлович зачитав учасникам Конференції вітання Міністра Віктора Балоги, де зазначалося, що завдяки професіоналізму, мужності та рішучості шановних пенсіонерів та ветеранів пожежної охорони були врятовані сотні життів. За це Віктор Балога висловив щиру подяку учасникам ветеранського руху. Від себе особисто заступник Міністра Василь Квашук подякував ветеранам та пенсіонерам за те, що вони сьогодні в строю та беруть активну участь в роботі ветеранських організацій. Також він зазначив, що МНС приділяється значна увага роботі та взаємодії з ветеранськими організаціями, свідченням тому є Наказ «Про подальший розвиток ветеранського руху в органах і підрозділах МНС України», підписаний цьогоріч.
Привітав учасників Конференції від імені обласної влади і заступник голови Кіровоградської ОДА Віктор Серпокрилов, який зазначив, що рятувальники Кіровоградщини розвинули і впровадили в життя принцип «Без минулого немає майбутнього», завдяки чому пожежно-рятувальна служба області постійно розвивається.
Привітав учасників форуму і начальник Територіального управління генерал-майор служби цивільного захисту Віктор Федорчак, який зазначив, що до думки ветеранів завжди дослухаються та поважають її, а тому великою честю є приймати на Кіровоградщині гостей з усієї України.
Віктор Доманський, голова Всеукраїнської асоціації ветеранів війни та МНС України, зазначив, що місцем проведення Конференції недарма обраний Кіровоград, адже 35 гостей буде цікаво побачити Кіровоградщину, зокрема маєток Тобілевичів Хутір Надія та Музей ракетних військ стратегічного призначення, аналогів якому немає на теренах колишнього Радянського Союзу. Але головне у роботі конференції – це узагальнення пропозицій щодо соціально-правового захисту ветеранів та надання відповідної Резолюції на розгляд спочатку керівництву Міністерства, а потім і Уряду. Судячи з першого дня Конференції, Віктор Анатолійович висловив своє задоволення організацією заходу, адже керівництво Територіального управління з усією відповідальністю поставилося до підготовки його проведення.
Після привітальних промов відбулося вручення нагородних відзнак активістам ветеранського руху в системі МНС України.
Зокрема, Почесною відзнакою Асоціації ветеранів війни та МНС України «Орденом-«Честь і слава» нагороджено Горячова Івана Михайловича, колишнього начальника ППЧ-30 м. Кіровограда, ветерана Великої Вітчизняної війни. Відзнакою Асоціації «Орденом «Герой Чорнобиля» нагороджено учасників ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС, які не один рік присвятили роботі у пожежно-рятувальній службі. Відзнакою Асоціації «Медаллю – «За доблесть і звитягу» нагороджено начальника ТУ МНС у Кіровоградській області, генерала-майора служби цивільного захисту Віктора Федорчака.
Також на семінарі розглядалися питання щодо організації пенсійного забезпечення ветеранів, інвалідів, сімей померлих ветеранів та сімей загиблих при виконанні службового обов’язку працівників органів і підрозділів служби цивільного захисту МНС, про стан та перспективи запровадження в Кіровоградській облдержадміністрації програм щодо матеріального заохочення та надання матеріальної допомоги ветеранам і інвалідам служби цивільного захисту, також йшла мова про перспективи медичного обслуговування, оздоровлення та санаторно-курортного лікування.
На завершення заходу з представниками мас-медіа була проведена прес-конференція, на якій Заступник Міністра генерал-майор служби цивільного захисту Василь Квашук та голова Всеукраїнської асоціації ветеранів війни та МНС України генерал-майор у відставці Віктор Доманський надали компетентні відповіді.
ТУ МНС у Кіровоградській області

У Кіровограді проходить Всеукраїнська конференція (ФОТО)

У Кіровограді проходить Всеукраїнська конференція (ФОТО)


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool