У Кіровограді продемонстрували як рятуватися на воді. (фото)

Січень 25, 2013 | Новини | Переглядів: 1275 | Коментарі: 1

Оскільки ця тема найбільш актуальна у зимовий період, рятувальники вирішили нестандартно підійти до її розкриття.

Для проведення заходу обрали Новомиколаївський пляж у Кіровограді – саме тут на вкритій кригою річці часто збираються любителі зимової рибалки. До того ж, поруч рятувальна станція. Саме її працівники можуть продемонструвати свою роботу та пояснити правила безпеки на кризі.
Під час брифінгу помічник начальника Територіального управління МНС в області з питань взаємодії з органами державної влади, ЗМІ та зв’язків з громадськістю підполковник служби цивільного захисту Микола Леськів повідомив журналістам, що за останні чотири роки знижується кількість загиблих на воді у зимовий період. Такий результат досягається завдяки добре організованій попереджувальній роботі, але заспокоюватися не слід. Саме тому рятувальники щотижня проводять рейди на водоймах області та закликають рибалок дотримуватись правил безпеки. Адже статистика це не просто цифри, а втрачені життя наших співвітчизників. Тож, щоб запобігти загибелі людей на воді Територіальним управлінням МНС забезпечено постійну готовність аварійно-рятувальної техніки підвищеної прохідності та укомплектовано необхідним оснащенням для рятування людей на водних об’єктах, уточнено перелік водних об’єктів, вихід на кригу яких становить небезпеку для людей, при цьому особливу увагу приділено водоймищам з регульованими рівнями води, де в результаті їх зміни можливе одночасне і раптове руйнування криги на великих площах.
Після спілкування з рибалками, які все ж не бажали покидати кригу, можна було ближче познайомитися з роботою водолазів. При температурі води +2 водолаз у повному оснащенні занурився у воду, на дні він виявив макет потерпілого, який за декілька хвилин витягли на берег. Варто сказати, що в реальних умовах такі пошуки можуть тривати не декілька хвилин, а з перервами протягом дня або й тижня. Як пояснюють спеціалісти ускладнюються пошукові роботи ще й тим, що свідки часто не помічають, в якій частині водойми зникла людина.
А далі усі на власні очі побачили як тоне чоловік. Щоправда, підготовлений та, який заздалегідь знає, що опиниться у крижаній воді. Спеціаліст-водолаз спеціально впав в ополонку, потім притримуючись за її край поповзом виліз звідти та перекотився на безпечну відстань. Далі йому довелося ще два рази «провалюватися» у воду. На крики про допомогу прийшли, а точніше підповзли «свідки» події, теж співробітники станції, які подавали спочатку мотузку, а в іншому випадку підкладали до ополонки дошки. В усіх випадках потерпілий вибрався з води здоровим та неушкодженим.
Але не всім щастить провалитися під кригу, коли поруч багато рятувальників, коли опинився на мілині та не тягне на дно важкий одяг. Зазвичай поблизу немає свідків і людина опиняється наодинці з небезпекою. Бережіть своє життя, не допустіть, щоб його перервав вбивчий хрускіт криги.

У Кіровограді продемонстрували як рятуватися на воді. (фото)

У Кіровограді продемонстрували як рятуватися на воді. (фото)

У Кіровограді продемонстрували як рятуватися на воді. (фото)


ТУ МНС у Кіровоградській області


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool