У Кіровограді почнуть боротися із безпритульними собаками

Вересень 05, 2012 | Новини | Переглядів: 1147 | Коментарі: 0

Виконавчий комітет затвердив Тимчасовий порядок вилову, транспортування та регулювання чисельності безпритульних тварин у Кіровограді.

Як повідомив під час засідання виконкому начальник Головного управління житлово – комунального господарства Олександр Хачатурян, даний порядок має на меті зменшення кількості безпритульних тварин у місті Кіровограді на основі гуманного та відповідального ставлення до них, вжиття заходів щодо охорони тваринного світу і створення більш комфортних умов для життя людей, недопущення погіршення епізоотичного та епідеміологічного стану міста, якості життя мешканців і гостей міста загибелі тварин та жорстокого поводження з ними.
Відповідно до затвердженого Порядку, загальне керівництво службою відлову та вирішення проблем, що виникають під час відлову та транспортування тварин, покладається на комунальне підприємство «Кіровоград-Універсал 2005».
Олександр Хачатурян підкреслив, що вилов тварин здійснюється на підставі звернень до комунального підприємства «Кіровоградська аварійно-диспетчерська служба» (тел. 15-80) або до комунального підприємства «Кіровоград-Універсал 2005» (тел.27 31 32) від громадян, дитячих закладів, лікувальних установ тощо, а також за замовленням органів місцевого самоврядування.
Вилов безпритульних тварин здійснюється спеціалізованим підприємством за відсутності сторонніх осіб із 5.00 до 7.00 або після 20.00 (влітку - після 22.00). Виконання робіт, пов’язаних з виловом тварин, можливе і в інший час, у таких випадках: при небезпеці виникнення епізоотій, епідемічних ускладнень з захворюваності на спільні для людини і тварин iнфекцiйнi хвороби. Такі випадки регулюються в особливому порядку, який визначається спеціально уповноваженими органами виконавчої влади;
у випадку надходження заяв по вчиненню покусів чи існування загрози погіршення фізичного та психічного стану здоров’я людини, іншим тваринам або пошкодження майна.
Виконавчий комітет міської ради доручив також Головному управлінню житлово – комунального господарства до 01 березня 2013 року розробити та винести на розгляд Кіровоградської міської ради місцеву програму регулювання чисельності тварин в м. Кіровограді.

джерело


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool