У Кіровограді по вулиці Чернишевського відбулись навчання

Червень 23, 2016 | Новини | Переглядів: 1011 | Коментарі: 0

23 червня відбулись тренувальні тактичні навчання з особовим складом Державного пожежно-рятувального загону №1 Управління ДСНС в області по ліквідації наслідків надзвичайної ситуації на об’єкті з масовим перебуванням людей.

Рятувальники тренувались гасити пожежу у будівлі психоневрологічного інтернату Управління соціального захисту населення, що знаходиться у Кіровограді по вулиці Чернишевського.

В інтернаті проживає понад 200 людей похилого віку, які розміщуються в семи спальних корпусах. Серед них є й такі, що не піднімаються. На цілодобовому чергуванні перебувають 20 осіб персоналу, вдень їх чисельність збільшується до 35. Крім десяти житлових та адміністративного корпусів, на території комплексу розміщується ще близько десятка господарчих споруд.
За тактичним задумом навчань, внаслідок короткого замикання сталося займання у спальному приміщенні на другому поверсі житлового корпусу №9, вогонь почав швидко розповсюджуватись по горючим матеріалам, виникло сильне задимлення та утворилась загроза поширення пожежі на сусідні приміщення. Постраждалих немає. До проведення тренувальних навчань залучались 6 одиниць техніки та 43 чоловік особового складу ДПРЧ-1, ДПРЧ-2 та ДПРЧ-5 Управління ДСНС в області.

Головне завдання рятувальників під час ліквідації будь-якої надзвичайної події чи ситуації - не допустити людських жертв. Саме для цього й проводяться тренувальні навчання. У ході навчань по гасінню пожежі в психоневрологічному інтернаті працівники Служби порятунку не лише отримали необхідну інформацію про цей об’єкт, а й набули цілий ряд практичних вмінь та навичок. Зокрема вивчили тактичну характеритстику об’єкта, його пожежну небезпеку, особливості ведення оперативних дій, способи та методи ліквідації надзвичайної ситуації, порядок розрахунку необхідних сил та засобів. Крім того, рятувальники продемонстрували злагодженість дій номерів оперативних розрахунків, вміння працювати з пожежною та аварійно-рятувальною технікою й обладнанням, дотримуючись при цьому вимог охорони праці. Персонал закладу також відпрацював порядок першочергових дій у разі пожежі: виявили та негайно сповістили про пожежу, розпочали евакуацію мешканців, намагались ліквідувати займання за допомогою первинних засобів пожежогасіння, після прибуття рятувальних підрозділів надали вичерпну інформацію про місце виникнення пожежі, кількість мешканців та їх стан, надали необхідну медичну допомогу тим, хто цього потребував.

Прес-служба У ДСНС в області

23 червня відбулись тренувальні тактичні навчання з особовим складом Державного пожежно-рятувального загону №1 Управління ДСНС в області по ліквідації наслідків надзвичайної ситуації на об’єкті з масовим перебуванням людей.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool