У Кіровограді планується охопити відпочинком близько шести тисяч дітей

Травень 24, 2016 | Новини | Переглядів: 686 | Коментарі: 0

На організацію літнього відпочинку кіровоградських дітей, які потребують особливої уваги і підтримки, в обласному бюджеті передбачено 7,8 мільйонів гривень, ще 1,2 мільйона гривень на відпочинок і літнє оздоровлення планується використати з міського бюджету і від залучення позабюджетних коштів.

Про це повідомила начальник відділу сім’ї та молоді Людмила Дорохіна під час апаратної наради у міській раді.

На жаль, відзначила Людмила Дорохіна, через значне зростання вартості путівок цих коштів вистачить на охопленням відпочинком близько 6 тисяч та придбання путівок до стаціонарних таборів для 60 дітей.

За словами начальника відділу, у 2016 році планується придбання путівок в табори області: це - значна економія коштів при транспортуванні дітей. Сьогодні в Кіровоградській області функціонує 7 таких таборів. Вартість путівки на 21 день складає від 3,8 до 7,3 тисяч гривень.

Людмила Дорохіна звернула увагу, що в Україні визначено визначено перелік пільгових категорій, які мають право на оздоровлення за рахунок коштів міського бюджету:
діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування;
діти, які постраждали внаслідок стихійного лиха, техногенних аварій, катастроф, у тому числі діти громадян України, які переміщуються з тимчасово окупованої території та районів проведення антитерористичної операції;
діти, загиблих учасників антитерористичної операції;
діти учасників антитерористичної операції;
діти, батьки яких загинули від нещасних випадків на виробництві або під час виконання службових обов’язків;
діти-інваліди (за відсутності медичних протипоказань та здатності до самообслуговування);
діти з багатодітних сімей (в яких виховується троє і більше дітей віком до 18 років);
діти з малозабезпечених сімей (сім'ї яких відповідно до чинного законодавства отримують державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім'ям);
діти, які перебувають на диспансерному обліку.

Всього у Кіровограді проживають 8440 дітей пільгових категорій.
Людмила Дорохіна також запропонувала продовжити практику оздоровлення дітей-інвалідів разом з мамами. Минулого року вперше відбулась Літня школа для 21 такої дитини, на що були виділені кошти з міського бюджету у сумі 30 тисяч гривень. Такий спільний відпочинок під наглядом спеціалістів – реабілітологів дав прекрасний результат для дітей з особливими потребами.

Цього року також спільно із громадськими організаціями буде опрацьоване питання організації наметових таборів – бюджетний відпочинок для шанувальників активного способу життя.

джерело
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool