У Kіровограді перебували експерти Cвітового банку

Лютий 01, 2013 | Новини | Переглядів: 996 | Коментарі: 0

Сьогодні, 1 лютого, у Кіровограді перебували консультатнти Світового банку Жерар Сімоніс та Володимир Тихий. В рамках свого візиту до обласного центру вони мали робочу зустріч з міським головою Олександром Саінсусом.    

Головною метою перебування експертів Світового банку в Кіровограді стало вивчення та оцінка місцевої проблематики  у сфері вивезення та утилізації твердих побутових відходів. Інтерес Світового банку до Кіровограда проявився після того, як Міністерство регіонального розвитку включило обласний центр до переліку з десятка  міст України, запропонаваних як об’єкти інвестицій під реалізацію програми будівництва сміттєпереробного заводу за державними гарантіями.                                                                                 

Олександр Саінсус відзначив під час зустрічі, що проблема вивезення і переробки сміття є надзвичайно актуальною для Кіровограда, а тому міська влада готова до активних переговорів і різних форм співпраці з інвесторами. Олександр Саінсус запевнив експертів у забезпеченні найсприятливішого інвестиційного клімату в обласному центрі.                                  

В планах консультантів Світового банку на сьогоднішній день стоїть відвідування полігону захоронення твердих побутових відходів та візит на кіровоградські підприємства, які займаються вивезенням сміття. За результатами своєї поїздки експерти підготують висновки, а вже на їх підставі керівництво Світового банку прийматиме рішення про можливість такої інвестиції.                                                                                                 Як повідомив заступник міського голови Ігор Василенко, реалізація проекту сміттєпереробного заводу потужністю 100 тисяч кубометрів відходів на рік з високим коефіцієнтом переробки (до 95%) обійдеться приблизно в 25 мільйонів євро. Таку суму Світовий банк готовий надати під державні гарантії під 1% річних. Однією з умов надання такого кредиту, відзначив Ігор Василенко, є те, що підприємство, яке обслуговуватиме сміттєпереробний завод, має обов’язково бути комунальної форми власності.

джерело: http://www.kr-rada.gov.ua


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool