У Кіровограді оголосили війну порушникам законодавства про ритуальні послуги

Серпень 18, 2014 | Новини | Переглядів: 1071 | Коментарі: 0

Дотримання законодавства у сфері надання ритуальних послуг на території Кіровограда стало предметом детального обговорення під час робочої наради, яку провів заступник міського голови Вадим Дрига у міській раді.

У нараді взяли участь начальник КП “Ритуальна служба — спецкомбінат комунально-побутового обслуговування” Олександр Єременко, начальник управління охорони здоров'я міської ради Оксана Макарук, головний лікар територіального медичного об'єднання “Центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф у Кіровоградській області” Олександр Ярошенко, заступник начальника міського відділу УМВС України в Кіровоградській області — начальник міліції громадської безпеки Сергій Коса.
Вадим Дрига відзначив під час наради, що зафіксовані факти, коли, в порушення вимог діючого законодавства України деякі працівники правоохоронних органів та закладів охорони здоров'я м. Кіровограда, які в результаті своєї професійної чи службової діяльності мають доступ до інформації про смерть громадян, повідомляють її суб'єктам господарювання в сфері ритуальних послуг, що дає змогу тому чи іншому підприємцю першим запропонувати родичам послуги з поховання померлого і відповідно отримати прибуток.
Є припущення, що такі медичні працівники та працівники міліції за надання інформації про смерть громадян отримують заохочення (в т.ч. матеріальне) від суб'єктів господарювання в сфері надання ритуальних послуг. Такі факти свідчать про зловживання деяких посадових осіб службовими обов'язками, що в свою чергу є кримінально карним проступком згідно зі статтею 364 Кримінального кодексу України.
Вадим Дрига доручив вжити невідкладних заходів щодо запобігання таких правопорушень, та у разі необхідності притягнути до відповідальності винних посадових та службових осіб.

джерело


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool