У Кіровограді на хабарі затримано керівника одного з контролюючих органів області та його заступника

Березень 27, 2012 | Новини | Переглядів: 1721 | Коментарі: 1

Ще двох хабарників затримано «на гарячому» в Кіровограді. Цього разу – керівника одного з контролюючих органів області та його підлеглого. Про це Інтернет-виданню  «FotoInform» повідомили у прес-службі прокуратури області

Як розповів начальник відділу нагляду за виконанням законодавства у сфері запобігання і протидії корупції та досудовим слідством прокуратури Кіровоградської області Олег Мунтян, за даним фактом слідчими очолюваного ним підрозділу порушено кримінальну справу. Дані посадові особи обвинувачуються у вчиненні злочинів, передбачених ч.3 ст. 368 та ч.3 ст. 364 Кримінального кодексу України.

В ході перевірки встановлено, що, починаючи з листопада 2011 року, керівник за попередньою змовою із своїм заступником, систематично вимагали та одержували хабарі (у сумах від 1000 грн.) за вирішення питань про непритягнення громадян до адміністративної відповідальності, уникнення та зменшення сум штрафних санкцій по виявлених правопорушеннях у сфері будівельних норм і правил. А також - легалізацію об’єктів самовільного будівництва й незаконну видачу ліцензій, підписання декларацій про готовність об’єктів всупереч інтересам служби на користь третіх осіб. Останнім часом «апетити» правопорушників помітно зросли.
Викрито й затримано хабарників безпосередньо у їх службових кабінетах працівниками прокуратури області та міліції. Виявлено й вилучено предмет хабара: 25600 грн., 1300 доларів США та мобільний телефон “Samsung DUOS GT-C5212i”.
Наразі хід досудового слідства перебуває на контролі прокуратури області.
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool