У Кіровограді на галузь «Охорона здоров'я» виділено 5,454 мільйона гривень

Червень 14, 2016 | Новини | Переглядів: 1045 | Коментарі: 0

Питання надання у Кіровограді якісної медичної допомоги мешканцям міста стоїть у центрі уваги міської влади.

На цьому наголосила начальник управління охорони здоров’я Оксана Макарук під час урочистостей з нагоди Дня медичного працівника сьогодні, 14 червня.
- Протягом останніх років Кіровоградською міською радою приділяється значна увага до проблем медицини міста та посилились зусилля для їх вирішення, відзначила начальник профільного управління. - Зокрема виділяються значні кошти з міського бюджету для приведення лікувально – профілактичних закладів міста у належний санітарно – технічний стан, створення комфортних умов для пацієнтів та медиків, оновлення лікувально – діагностичного обладнання, запровадження та виконання заходів галузевих програм соціального спрямування у відповідності до програми «Здорове місто».
Так у 2016 році з міського бюджету по загальному фонду на галузь "Охорона здоров'я" виділено кошти на загальну суму 5, 454 мільйона гривень, у тому числі на:
проведення безкоштовного медичного огляду жителів міста – 603,8 тис. грн;
охоплення вакцинацією дітей до 6-ти років та проведення туберкулінодіагностики – 598,3 тис. грн;
виконання заходів Комплексної програми підтримки учасників антитерористичної операції в східних областях України та членів їх сімей – мешканців м. Кіровограда - 722,0 тис. грн;
забезпечення безоплатного та пільгового відпуску лікарських засобів за рецептами лікарів у разі амбулаторного лікування – 2500,0 тис. грн;
встановлення та виплата додаткової заохочувальної надбавки за складність та напруженість в роботі в розмірі 30 % посадового окладу лікарям – молодим спеціалістам (Програми "місцевих стимулів" для працівників охорони здоров'я м. Кіровограда на 2013-2017 роки) – 76,1 тис. грн ;
утримання лікарів-інтернів на час проходження інтернатури – 511,1 тис. грн;
утримання персоналу паліативного відділення стаціонару № 1 КЗ "Центральна міська лікарня м. Кіровограда", а саме оплату праці з нарахуваннями з виплатою надбавки стимулюючого характеру у розмірі 30 % посадового окладу – 442,8 тис. грн.
Такий вектор розвитку галузі медицини у Кіровограді повністю співпадає із задекларованими планами передвиборчої програми міського голови Андрія Райковича.
А ще, звернула увагу Оксана Макарук, у 2016 році у спеціальному фонді міського бюджету по галузі "Охорона здоров'я" затверджено кошти на загальну суму 4 658,5 тис. грн вони будуть використані на:
придбання обладнання – 2393,5 тис. грн;
проведення капітальних ремонтів – 2265,0 тис. грн;
На ці цілі додатково при коригуванні міського бюджету за результатами першого півріччя планується виділити кошти в сумі 11 493,3 тис. грн.
Серед вдалих реалізованих проектів у 2016 році Оксана Макарук назвала відкриття паліативного відділення на 15 ліжок у складі КЗ «Центральна міська лікарня м. Кіровограда», яке дасть змогу покращити якість життя, досягнути полегшення фізичного та психологічного стану людини в умовах, коли можливості радикальної терапії вже вичерпано.
Також подією стало проведення ремонту дитячого інфекційного відділення комунального закладу «Центральна міська лікарня м. Кіровограда», що дало змогу сконцентрувати всю інфекційну патологію в одному закладі.
Знаковим у наближенні медичної допомоги до мешканців міста стало відкриття оновленої після проведення капітального ремонту амбулаторії загальної практики-сімейної медицини № 8 по вул. Колгоспна, 71, у результаті чого і дорослі й діти мають змогу отримувати первинну медичну допомогу за територіальним принципом в одному структурному підрозділі Центру первинної медико-санітарної допомоги № 1.
За інформацією Оксани Макарук, у 2016 році продовжується реалізація розпочатих проектів та запроваджено нові, зокрема:
завершується капітальний ремонт у пологовому будинку № 1, що дасть змогу надавати якісну кваліфіковану медичну допомогу жіночому населенню та новонародженим відповідно до європейських стандартів;
розпочато другий етап капітального ремонту дитячого інфекційного відділення КЗ «Центральна міська лікарня м. Кіровограда»,
розпочато капітальний ремонт амбулаторії загальної практики-сімейної медицини № 4 КЗ «Центр первинної медико-санітарної допомоги № 2 м. Кіровограда» по вул. Жадова.
Кінцевою метою модернізації медичної галузі міста, підкреслила у своєму виступі Оксана Макарук, є приведення її до сучасних світових стандартів, покращення якості та доступності медичного обслуговування населення, що в свою чергу має призвести до покращення здоров’я кожного мешканця міста.

джерело


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool