У Кіровограді на фасадах шкіл встановлено ще шість меморіальних дощок на пам’ять про героїв АТО

Січень 22, 2015 | Новини | Переглядів: 1217 | Коментарі: 0

Сьогодні, 22 січня, на фасадах кіровоградських шкіл були урочисто відкриті ще шість меморіальних дощок на честь загиблих в зоні АТО воїнів - випускників закладів.

В урочистостях по вшануванню пам’яті героїв антитерористичної операції взяли участь секретар міської ради Іван Марковський, заступник міського голови Сергій Колодяжний та начальник управління освіти Лариса Костенко - На жаль, найкращі сини України ідуть із життя у кривавій боротьбі за незалежність і цілісність нашої держави, - сказав у своєму слові Іван Марковський під час відкриття пам’ятної дошки Юрію Власенку на будівлі спеціалізованого ліцею №8. – Глибоко символічно, що такі меморіальні знаки встановлені у кіровоградських школах у святий для всіх українців день – День Соборності України. Бо соборність нашої держави – це та висока мета, за яку заплатили таку високу ціну кіровоградські герої. Пам’ять героя-спецпризначенця Олексія Волохова прийшли вшанувати не тільки школярі ЗОШ №13, а й військові третього полку спецпризначення та спортивна громадськість обласного центру. А учням ЗОШ №18 меморіальна дошка відтепер щодня нагадуватиме про подвиг випускника закладу, полковника, командира екіпажу гелікоптера МІ-8 Сергія Бульдовича. На урочистості в Кіровоград приїхали бойові побратими пілота із військової частини, що дислокується в Олександрії. А відкривав дошку син героя – голова учнівського комітету школи Сергій, який дуже схожий на свого батька. Ще три дошки цього дня відкрили на фасаді школи №31. Свого часу тут навчалися наші земляки - герої Ярослав Черноморченко, Сергій Котовий та Сергій Хрипунов. Вічна пам’ять кіровоградцям, які поклали свої голови за право свого народу жити у вільній, соборній і незалежній країні. Ваш безсмертний подвиг стане прикладом беззастережної любові до України для багатьох юних поколінь кіровоградців, які творитимуть майбутнє своєї Вітчизни.

джерело


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool