У Кіровограді «єлисаветградці» вимагають проведення громадських слухань

Березень 14, 2016 | Новини | Переглядів: 1311 | Коментарі: 0

Сьогодні, 14 березня, понад півсотні людей прийшли до міського голови з вимогою, аби слухання з приводу перейменування міста все ж були проведені.

Нагадаємо, минулого тижня у Кіровограді було заплановане проведення таких слухань. Проте керівництво правоохоронних органів наполягло на тому, щоб захід не проводили, бо мали інформацію про можливість здійснення теракту під час слухань. Тому Андрій Райкович видав розпорядження про їх скасування, аби не ризикувати життям містян.

Сьогодні прихильники назви “Єлисаветград” вимагали, щоб громадські слухання все ж відбулися. Серед тих, хто прийшов до міського голови відомі краєзнавці, історики, громадські та культурні діячі, підприємці, депутати міської ради, та лідери громадських організацій. Вони передали Андрію Райковичу листа за підписом понад сотні громадських організацій.
- Ми підтримуємо ідею громадських слухань щодо варіантів назви міста, - зазначається у листі. - Ми, як і раніше, налаштовані на конструктивну, толерантну розмову. Ми розуміємо аргументи опонентів назви Єлисаветград, але наше місто і колись, і сьогодні і завжди буде українським. Ми пропонуємо дві компромісні назви нашому місту – Єлисавет та Святоєлисавет.

Зустріч тривала понад годину. Міський голова вислухав усіх бажаючих виступити. А у підсумку зазначив: - “Я певен, що в таких надважливих питаннях, як вибір назви міста - останнє слово має бути за громадою. Але моє першочергове завдання, як міського голови – не допустити конфлікту між містянами. Я робив і робитиму все можливе, щоб ситуацію не розхитати, та зберегти спокій у Кіровограді. Щодо нових громадських слухань, то в законний спосіб їх поки що провести не можна. Адже маємо попередити про них містян за 10 днів, а засідання Верховної Ради України відбудеться значно раніше”.

Тож поки вся надія – на розумне рішення народних обранців, резюмував міський голова.

джерело
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool