У Кіровограді капітально відремонтують 13 доріг

Лютий 02, 2016 | Новини | Переглядів: 1606 | Коментарі: 0

У 2016 році на будівництво, реконструкцію, ремонт доріг та експлуатацію дорожньої системи в місті Кіровограді передбачене бюджетне фінансування у розмірі 31,25 мільйона гривень.

Про це повідомив начальник головного управління міської ради Олександр Хачатурян під час прес – конференції сьогодні, 2 лютого.

За інформацією начальника управління, Програма будівництва, реконструкції, ремонту доріг та експлуатації дорожньої системи в місті Кіровограді на 2016 рік містить у собі дев’ять головних напрямків діяльності. Одним із пріоритетів, відзначив Олександр Хачатурян, є капітальний ремонт доріг обласного центру. Цього року на їх реконструкцію планується використати 9,8 мільйонів гривень. За ці кошти капітально відремонтують 13 доріг. Головним чином це перехідні об’єкти з минулого року, у кожного із них своя стадія незавершеності – є вулиці де залишилося освоїти десятки тисяч, а є й із завданням на мільйони гривень.

До переліку вулиць, де буде продовжений капітальний ремонт потрапили: Кіровоградська, Прирічна, Одеська, Віктора Чміленка, Тимірязєва, Верхня Биківська, Башкірська, Садова, Авіаційна, провулок Семенівський, площа Богдана Хмельницького та ділянка дороги від вулиці Садової до Прирічної. - Це не кінцевий варіант списку, - наголосив Олександр Хачатурян. – Профільна депутатська комісія продовжує обстеження міських доріг і перелік буде розширений. Без сумніву, цього року необхідно закінчувати ремонт Андріївської. Якщо його не зробити – будуть змарновані великі кошти на облаштування зливового коллектора у цьому районі

Поточний ремонт кіровоградських доріг обйдеться міському бюджету в 14, 7 мільйонів гривень. Список об’єктів буде сформований у кінці березня, після танення снігу і комісійного обстеження їх стану. У 2016 році буде також завершено розпочате минулого року відновлення тротуарного покриття по проспекту Правди і по вулиці Бєляєва. За фінансових можливостей до Програми будуть включені і два нових об’єкти, де тротуари знаходяться у незадовільному стані. Це - Велика Перспективна вниз до центру і вулиця Попова. Олександр Хачатурян звернув увагу, що цьогоріч в обласному центрі буде встановлено і капітально відремонтовано 14 світлофорних об’єктів. Нові світлофори з’являться на розі вулиць Яновського і Куроп’ятникова, Колгоспної і Варшавської, Київської і Валентини Терешкової, Степняка – Кравчинського і Кільцевої, 40 років Перемоги і Кавказьської. Капітальний ремонт, а фактично заміна світлофорів старої конструкції на сучасні світлодіодні, буде виконаний на перехрестях: Жовтневої революції – Київська, Кропивницького – Верхня Пермська, Кропивницького – Покровська, Острівська – пл. Богдана Хмельницького, Полтавська – Васнєцова, Попова – виїзд із подвір’я ЖЕО №4, Шевченка – Шульгиних, проспект Правди – Волкова.

Крім того, Програмою передбачені заходи з утримання усіх світлофорних об’єктів міста, облаштування дорожніх знаків, нанесення розмітки на проїжджій частині, ремнту пішохідних огороджень та встановлення засобів примусового обмеження швидкості – “лежачих поліцейських”.

джерело
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool