У Кіровограді дітям нагадують, що треба робити під час обстрілів та повітряних атак

Січень 31, 2015 | Новини | Переглядів: 1401 | Коментарі: 0

Події останнього часу говорять, що по закінченню Другої світової війни суспільство не загострювало питання цивільного захисту населення. Адже для цього не було ні причин, ні передумов. Ворог переможений, страхи війни позаду. На жаль виявляється, що яким би не був ідеальний світ, примара війни постійно існує. Але події на сході нашої держави, ніби лакмусовий папірець, проявили необізнаність населення із способами збереження та захисту життя у період терористичних актів та воєнних дій. Це стосується усіх сфер життєдіяльності сучасного соціуму.

Отож, знову виникає гостра потреба в інформуванні населення про дії у разі виникнення надзвичайної події будь-якого характеру. У зв’язку із ситуацією, яка склалася, Управлінням ДСНС України у Кіровоградській області вже декілька місяців поспіль проводяться спеціальні акції, семінари аби навчити дорослих та дітей бути обачними у випадку різних надзвичайних ситуацій. Відповідно до прийнятих рішень Уряду щодо введення режиму надзвичайної ситуації на території Донецької та Луганської областей та режиму підвищеної готовності для всіх інших регіонів нашої держави необхідно провести ряд першочергових заходів. Зокрема, визначено посилити роз’яснювальну роботу щодо дій на випадок надзвичайних ситуацій.
Для продовження цієї роботи рятувальники відвідують навчальні заклади області, зокрема, побували у «Навчально-виховному об’єднанні «загальноосвітній навчальний заклад І-ІІІ ступенів № 20». Адміністрація школи постійно опікується проблемами цивільного захисту своїх підопічних. Але як говорить практика повторення ніколи не завадить. Тож у ході семінару дітям нагадали про систему оповіщення населення, укриття в спеціальних приміщеннях, дії під час обстрілів та повітряних атак, поведінку у натовпі, дії при виявленні вибухонебезпечних предметів. Поряд з цими питаннями зверталася увага і на сезонні небезпеки, себто поведінка на кризі, під час ожеледі, при ускладненні погодних умов. Викладач НМЦ ЦЗ та БЖД в Кіровоградській області Сергій Вареник намагався охопити усі теми, про актуальність яких годі і говорити.
Крім того, рятувальники надали учням та вчителям застережні пам’ятки, які ще раз нагадають дії на випадок надзвичайної ситуації, виявлення невідомого предмету або обстрілу. Адже ця інформація може врятувати життя у критичний момент. Тож, треба використовувати усі можливості аби зберегти своє життя та здоров’я.
Семінар у цьому закладі дещо різниться із побідними заходами в інших школах. Паралельно самій лекції вдалося порацювати і з дітьми вимушених переселенців, яких у школі – 8 осіб, психологам У ДСНС в області. Діти цієї категорії потребують додаткової уваги. І говорити, що дитяча психіка надто гнучка не доводиться - дітям довелося пережити зовсім недитячі події. Тож, психологи Управління скористалися нагодою аби поспілкуватися з ними. Варто додати, що не лише адміністрація школи докладає зусиль аби допомогти їм адаптуватися у нових умовах, а й їхні ровесники з готовністю діляться своїми увагою, дружбою, постійно підтримують.
Ось так результативно пройшла зустріч рятувальників із учнями міської школи №20.
Прес-служба У ДСНС в області


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool