У Кіровограді демонтують останній пам`ятник Леніну

Липень 06, 2015 | Новини | Переглядів: 1340 | Коментарі: 0

У Кіровоградській міській раді відбулося засідання міської топонімічної комісії під головуванням заступника міського голови Сергія Колодяжного.

На адресу топонімічної комісії надійшов колективний депутатський запит щодо невдалого, надто довгого варіанту зміни назви вулиці Фрунзе, яка рішенням виконкому перейменована у вулицю «Капітана 1-го рангу Олефіренка Юрія Борисовича». Комісія висловилася за її перейменування на вулицю Юрія Олефіренка.
З пропозицією щодо демонтажу пам’ятного знака на честь 100-річчя від дня народження В.І. Леніна до міської влади звернулися відразу декілька заявників. Члени комісії погодили необхідність демонтажу пам’ятнки за умови виготовлення облікової документації та передачі його на зберігання до музейних фондів. Аналогічне рішення комісія прийняла і шодо пам’ятної дошки на честь Анатолія Луначарського на вулиці Чорновола.
На звернення щодо перейменування районних у місті Кіровограді рад, комісія вирішила винести дане питання на громадське обговорення.
У той же час члени комісії не погодили звернення громадянина Л. Семикітного щодо перейменування парку культури і відпочинку «Ковалівський» в парк Героїв десантників.
Топонімічна коміся розглянула також лист заступника начальника управління освіти міської ради щодо встановлення пам’ятних дошок на честь Героїв АТО на будівлях закладів освіти міста: Тельнову Євгену Львовичу – на фасаді ЗОШ № 17 і Слободянюку Руслану Миколайовичу – на будинку НВО № 18 і прийняла рішення негайно підготувати відповідний проект рішення виконкому про надання такого дозволу.

джерело
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool