У Кіровограді чекають на проходження паводкових вод

Лютий 01, 2016 | Новини | Переглядів: 1579 | Коментарі: 0

Питання готовності Кіровограда зустріти період сніготанення обговорювалося на робочій нараді, яку провів заступник заступник міського голови Олександр Мосін сьогодні, 1 лютого.

Прогноз гідрометеорологічної ситуації на території обласного центру не дає підстав говорити про можливі надзвичайні ситуації з проходженням повені, повідомила під час наради начальник Кіровоградського обласного центру з гідрометеорології Олена Юрченко.

За її інформацією, упродовж половини лютого у Кіровограді спостерігатиметься загалом тепла погода: вдень невеличкий “плюс”, вночі приморозки, що забезпечить можливість поступового танення снігу. Грунти на території міста і області мають невелику глибину промерзання – 17 сантиметрів і це теж сприятиме проходженню паводкових вод без підтоплень. А після 13 лютого очікується ще одна хвиля похолодання.

Станом на сьогодні рівень води в Інгулі зафіксовано на позначці 305 см., відзначила Олена Юрченко. Це при тому, що рівень заплав складає 390 см., а рівень загрози підтоплення – 515 см.

У Кіровограді алкоголем отруїлася дитина

У той же час, комунальні служби Кіровограда готові до сніготанення. Як повідомив начальник головного управління житлово – комунального господарства Олександр Хачатурян, комунальники почистили і здійснили ревізію ливневої системи. Вона в обласному центрі складає протяжність 32, 9 кілометрів і має 614 прийомних колодязів з решітками.

У технічній готовності до регулювання проходження води у Кіровограді перебувають і механізми гідротехнічних споруд на Інгулі і Сугоклеї. Про це доповів начальник управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення Сергій Коваленко.

Більш зрозумілою ситуація з паводком стане після двадцятих чисел лютого, запевнили під час наради спеціалісти – гідрологи начальник Кіровоградського обласного управління водного господарства Ігор Житомирський та його заступник Олександр Бойко. За їх словами, безпечне проходження талих вод через Кіровоград забезпечують цілий каскад водосховищ. Сьогодні у басейні водозбору Інгулу такі водосховища готові прийняти 5,9 мільйонів кубічних метрів води, а у басейні Сугоклеї – 7,362. У разі необхідності, буде задіяна система сифонів, для спуску води. На думку керівників водгоспу, для повного зняття загрози підтоплення у Кіровограді необхідно завершити розчистку Інгулу на ділянці від вулиці Херсонської до мосту по вулиці Михайлівській. Проект вже розробрлений, але труднощів додають чисельні інженерні комунікації на цій частині русла. Тут проходять каналізаційні колектори, водопровід, газопровід і електрокабелі.

Питання фінасування і реалізації цього проекту може бути розглянуте під час коригування міського бюджету за результатами шести місяців діяльності, висловив припущення заступник міського голови.

джерело
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool