У Кіровограді бюджет підтримки учасників АТО та їх родин склав 8,288 мільйона гривень

Лютий 09, 2016 | Новини | Переглядів: 1528 | Коментарі: 0

Комплексна програма підтримки учасників антитерористичної операції в східних областях України та членів їх сімей - мешканців Кіровограда розроблена та реалізується для підвищення рівня соціального захисту учасників АТО, членів їх сімей та родин, члени яких загинули під час здійснення АТО, підтримання їх належного морально-психологічного стану, поліпшення ефективності взаємодії органів місцевого самоврядування з міжнародними, регіональними громадськими організаціями та іншими юридичними особами у сфері підтримки учасників АТО та членів їх родин.

На цьому акцентувала увагу начальник відділу соціальної підтримки населення Юлія Вовк під час прес – конференції сьогодні, 9 лютого. Реалізація Комплексної програми проводиться шляхом фінансування за рахунок міського бюджету, відзначила начальник відділу. У 2015 році на виконання її заходів з міської скарбниці були використані кошти у сумі 7,95 мільйонів гривень.

Юлія Вовк відзначила, що у 2015 році, відповідно до визначених порядків, одноразову матеріальну допомогу отримали 15 сімей загиблих військовослужбовців та 102 постраждалих учасники антитерористичної операції на загальну суму 657,5 тис. грн. Ще 37 родин загиблих та 1856 учасників АТО, які є мешканцями м. Кіровограда, на загальну суму 4, 880 мільйона гривень отримали щомісячну адресну матеріальну допомогу.

У 2015 році на відшкодування додаткових витрат для проведення поховання та поминальних обідів 13 загиблих учасників антитерористичної операції відповідно до рішень Кіровоградської міської ради виділено кошти у сумі 64,73 тис. грн.
На облаштування Алеї Слави для Почесних поховань померлих і загиблих військовослужбовців на території Рівнянського кладовища використано 697,00 тис. грн.

Відповідно до рішень виконавчого комітету Кіровоградської міської ради 37 сім'ям загиблих учасників АТО надано грошову допомогу для встановлення пам'ятників та впорядкування могил у розмірі 11,2 тис. грн на загальну суму 414,40 тис. грн, з них 28 сім'ям загиблих військовослужбовців, які поховані на Рівнянському кладовищі.
Згідно з рішенням виконавчого комітету міської ради та з нагоди Міжнародного дня захисту дітей надана грошова допомога сім'ям загиблих учасників антитерористичної операції, які мають дітей віком до 18 років, у розмірі 1,0 тис. грн кожному на загальну суму 19, 0 тис. грн та придбані на загальну суму 5,2 тис. грн і вручені іграшки для дітей учасників АТО.

У 2015 році за кошти державного бюджету придбано житло для 4 сімей загиблих у зоні АТО військовослужбовців, які перебували на обліку для поліпшення житлових умов.
Кіровоградською міською радою прийняті рішення про надання 836 дозволів на розроблення проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок учасникам антитерористичної операції. У власність передано 241 земельну ділянку для будівництва та обслуговування житлових будинків, господарських будівель та споруд (присадибні ділянки).

У 2015 році 7 дітей, батьки яких є учасниками антитерористичної операції або загинули під час її проведення, забезпечено безкоштовним оздоровленням (відпочинком) на загальну суму 25,725 тис. грн.
Відповідно до рішення виконавчого комітету Кіровоградської міської ради вихованці дошкільних навчальних закладів Кіровограда з числа дітей учасників антитерористичної операції були забезпечені безкоштовним триразовим харчуванням, учні 1 - 4-х класів загальноосвітніх навчальних закладів отримували безкоштовні сніданки та обіди, учні 5-11-х класів були забезпечені одноразовим гарячим харчуванням.
У 2015 році було звільнено від оплати за харчування у дошкільних закладах 410 дітей, у загальноосвітніх навчальних закладах - 547 учнів. Використано кошти з міського бюджету на зазначені цілі у сумі 617,871 тис. грн.

На виконання заходів Комплексної програми по галузі “Охорона здоров'я” використано кошти у сумі 455,02 тис. грн. Протягом 2015 року здійснено наступні заходи:
забезпечено продуктами харчування та лікарськими засобами учасників антитерористичної операції у разі стаціонарного лікування на суму 352,14 тис. грн;
забезпечено безоплатний відпуск лікарських засобів за рецептами лікарів у разі амбулаторного лікування учасників АТО та членів їх сімей на суму 36,92 тис. грн;
забезпечено надання акушерської допомоги дружинам учасників АТО на суму 11,02 тис. грн;
забезпечено лікування стоматологічних захворювань учасникам АТО на суму 11,14 тис. грн;
забезпечено проведення щорічного медичного обстеження і диспансеризації учасників АТО та членів їх сімей із залученням необхідних спеціалістів на суму 43,40 тис. грн.

Юлія Вовк також повідомила, що у 2016 році на виконання Заходів щодо реалізації Комплексної програми підтримки учасників антитерористичної операції в східних областях України та членів їх сімей — мешканців Кіровограда в міському бюджеті передбачені кошти у сумі 8288,45 тис. грн, що на 308,827 тис. грн більше ніж у 2015 році.
На надання соціальних допомог передбачено 4871,58 тис. грн, а саме:
надання одноразової матеріальної допомоги постраждалим учасникам АТО та сім'ям загиблих 625,0 тис. грн;
надання одноразової матеріальної допомоги для вирішення соціально-побутових питань учасникам АТО та членам сімей загиблих 3363,0 тис. грн;
надання щомісячної матеріальної допомоги дітям загиблих учасників АТО 540,0 тис. грн;
забезпечення поховання загиблих померлих учасників АТО, проведення поминальних обідів 94,08 тис. грн;
надання матеріальної допомоги членам сімей загиблих учасників АТО для встановлення пам'ятників 168,0 тис. грн;
надання матеріальної допомоги дітям загиблих учасників АТО та придбання подарунків до міжнародного дня захисту дітей та новорічних свят 81,5 тис. грн.
На забезпечення безкоштовним харчуванням дітей в дошкільних та загальноосвітніх навчальних закладах міста 2549,25 тис. грн.
На надання медичних послуг учасникам АТО та членам їх сімей 722,0 тис. грн.
На безкоштовне оздоровлення дітей учасників АТО 50,0 тис. грн.
На проведення заходів щодо вшанування пам'яті загиблих учасників АТО - 95,62 тис. грн.

джерело
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool