У Кіровограді було відновлено 28 кілометрів ліній електромереж

Січень 11, 2016 | Новини | Переглядів: 803 | Коментарі: 0

Питання стану відновлення та реконструкції мереж зовнішнього освітлення на території Кіровограда у 2015 році та плани робіт КП “Міськсвітло” на 2016 рік стало головним на нараді міського голови Андрія Райковича з керівниками виконавчих органів міської ради сьогодні, 11 січня.

Директор комунального підприємства Дмитро Тоток розпочав інформацію з історії розвитку вуличного освітлення у Кіровограді. 14 березня 1880 року читачі газети "Елисаветградский вестник" прочитали на її сторінках таку інформацію: "Днями до міста прибув технік товариства електроосвітлення "Яблочков і К*". Приїжджий запропонував міському голові Олександру Пашутіну новий вид послуг для єлисаветградців — електрику.
За тиждень після цієї події електроосвітленням обладнали клуб Громадського зібрання, міський бульвар (тепер площа Героїв Майдану), прилеглі до нього магазини, зимовий театр (тепер обласний академічний музично-драматичний театр ім. Марка Кропивницького), Велику Перспективну і Дворцову вулиці.
Як відзначала преса, "освітлення вдалося і було вельми ефективне". Отже, 2 квітня 1880 року треба вважати днем народження електроенергії та електроосвітлення у місті. Невдовзі лампи інженера Павла Яблочкова освітлювали майже всі адміністративні установи, навчальні заклади, центральні вулиці Єлисаветграда.
Сьогодні, повідомив Дмитро Тоток, Кіровоградське комунальне підприємство електромереж зовнішнього освітлення «Міськсвітло» знаходиться в комунальній власності міста та виконує замовлення Головного управління житлово-комунального господарства по освітленню вулиць. Основним видом діяльності підприємства є технічне обслуговування та утримання в належному стані мереж зовнішнього освітлення, а також відновлення та капітальний ремонт мереж зовнішнього освітлення міста.
Крім цього КП «Міськсвітло» надає інші платні послуги, такі як: електромонтажні роботи іншим організаціям, прокладання інтернет мереж, послуги по спільному використанню мереж з/о, авто послуги, послуги з проектування об’єктів різної складності, авторський нагляд та інші послуги.
Облікова чисельність усіх працівників підприємства складає 29 чоловік, з них АУП – 8 осіб, операторів диспетчерської служби – 4, робітників – 17. Підприємство має в розпорядженні сім одиниць спеціального автотранспорту. КП «Міськсвітло» обслуговує 312,3 км. мереж зовнішнього освітлення, 8 351 шт. світлоточок, з різними типами ламп.
У Кіровограді освітлюється 347 вулиць та провулків. Управління вуличним освітленням відбувається сучасною електронною системою керування "Спрут" – це 66 терміналів у комутаційних шафах, та диспетчерський центр на основі персонального комп’ютера та двоканального GSM модуля. Система працює через бездротову мережу стільникового зв’язку. Зміна часу включення-відключення освітлення відбувається щоденно в автоматичному режимі.
У 2015 році капітальний ремонт мережі зовнішнього освітлення виконувався виключно спеціалістами КП «Міськсвітло» в виконання ремонту проводилось в три черги, відзначив Дмитро Тоток.
Перша черга ремонту була профінансована на суму 1,58 млн.грн. для ремонту 19 об’єктів. Було змонтовано 14,7 км мережі та встановлено 397 світильників. Після закриття форм фактична сума склала 1,01 млн. грн. Економія коштів міського бюджету склала 570 тис. грн.
Друга черга ремонту мереж проходила в тяжчих умовах, оскільки відбулося зростання цін на матеріали, через що виник їх дефіцит на ринку електротоварів. На 17 об’єктів було передбачено 2,29 млн. грн. Вдалося виконати монтаж ще 10,5 км мереж та встановити 344 світильники. Фактична сума затрат склала 1,74 млн. грн. Економія – 550 тис. грн.
За рахунок економії виникла можливість провести ремонт ще 3-х об’єктів: будівництво 2,7 км ліній з встановленням 71 світильника.
Всього у 2015 році було відновлено 27,9 км мереж та встановлено 812 світильників на 29 об’єктах, освоєно 3,12 млн. грн. Таким чином при первісному плануванні в 14,7 км, вдалось майже вдвічі збільшити об’єми ремонту, підкреслив директор підприємства.
У планах підприємства на 2016 рік – освоєння 5 мільйонів гривень, за які передбачається відновити зовнішнє освітлення у двох скверах, на двох площах і по 31 вулиці.

джерело
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool