У Кіровограді буде створений інсультний центр

Червень 21, 2016 | Новини | Переглядів: 1268 | Коментарі: 0

Відкриття у центральній міській лікарні сучасного дитячого інфекційного відділення відкрило шлях до організації у Кіровограді ще одного надзвичайно потрібного для обласного центру закладу – інсультного центру.

Створити його планується на території лікарні швидкої медичної допомоги, якраз у двоповерховому приміщенні, де раніше перший поверх займало інфекційне відділення для дітей. Щоб ознайомитися з масштабами реконструкції із робочим візитом до закладу завітав міський голова Андрій Райкович.

- Проектно – кошторисна документація всіх ремонтних робіт тут вже виготовлена, - відзначив очільник міста. – Найближча сесія міської ради, яка відбудеться у кінці липня, має забезпечити бюджетне фінасування проекту. Залишиться обрати надійного підрядника, щоб уже до кінця поточного року інсультний центр у Кіровограді запрацював.
Загалом такий центр буде розрахований на п’ятдесят ліжок, повідомила начальник управління охорони здоров’я міської ради Оксана Макарук. На першому поверсі будуть передбачені палати для важкохворих, у тому числі шість ліжок реанімаційної палати. На другому – ліжка для реабілітації.

- Надзвичайно важливо, що у інсультному комплексі буде працювати і сучасний діагноситичний центр томографії, підкреслила Оксана Макарук. – Без томографії за існуючими протоколами вже не можна дотриматися сучасних стандартів у діагностуванні інсультів. Для цього ми залучили інвестора і будівельні роботи на об’єкті йдуть повним ходом, щоб встигнути до відкриття центру.

джерело
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool