У Кіровограді буде розроблена програма «Чистий Інгул»

Лютий 23, 2016 | Новини | Переглядів: 1565 | Коментарі: 0

У Кіровограді буде розроблена спеціальна природоохоронна програма утримання в належному стані головної водної артерії міста Інгулу.

Відповідну пропозицію вніс депутат Олександр Цертій під час обговорення проекту Програми природоохоронних заходів місцевого значення на 2016 рік під час засідання міської ради сьогодні, 23 лютого.

Міський голова Андрій Райкович підтримав таку пропозицію і доручив профільному управлінню земельних відносин та охорони навколишнього природного середовища включити таку програму окремим розділом до природоохоронних заходів у Кіровограді.
- Інгул є окрасою нашого міста і має виглядати відповідно, - відзначив очільник міста. – Така програма обов’язково має діяти в Кіровограді і запобігати надмірному замуленню річки, щоб потім не витрачати мільйони на його регулярну розчистку.

Серед заходів, які покликані утримувати Інгул чистим і повноводним буде облаштування прийомників мулу на 18-ти коллекторах, через які зливаються із ливневої системи каналізації дощові і талі води з території міста. Разом із водою до річки потрапляють і тисячі тон посипного матеріалу, який використовують під час боротьби із ожеледицею.

Програма природоохоронних заходів місцевого значення буде доопрацьована і винесена на наступне засідання міської ради.

джерело
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool