У Кіровограді бібліотекарі відкрили книжкову виставку-вшанування

Березень 10, 2016 | Новини | Переглядів: 925 | Коментарі: 0

В читальній залі бібліотеки-філії №8 розгорнуто книжкову виставку-вшанування «Безсмертя та велич української Трійці», яка присвячена патріотичним рядкам творчості відомих поетів.

Тарас Шевченко, Леся Українка та Іван Франко – найбільш відомі українські поети, які крізь віки й понині торкаються сердець багатьох людей, лишаючи в них вічний слід. Усі троє були патріотами, допомагаючи Україні відродити свою державність та незалежність за допомогою поетичних рядків.

«Духовний пророк нації» - таку назву носить перший розділ виставки присвячений творчості Тараса Шевченка. Його українці продовжують бачити в особі пророка, який своїм натхненним словом торкає і перетворює серця свого народу.

Другий розділ: «Незгасна зоря України» - мужня жінка, яка відстоювала ідеї українського національного патріотизму. В своїх творах Леся Українка змальовувала образ ідеального краю, що зветься Україною та вказувала на боротьбу за волю та державність цього краю та його людей.

Іван Франко був прогресивною людиною з широким світоглядом, бунтівником, вченим та патріотом своєї країни, який прозорливо вдивлявся вперед у майбутнє людства. Саме «Невмирущій славі Каменяра» присвячений третій розділ виставки.

Ця Велична Трійця стала іконами Революції Гідності. Малюнки Тараса Шевченка, Лесі Українки й Івана Франка в стилі стріт-арт були підтримкою волі та духу тих, хто вийшов на Майдан відстояти свою честь, гідність, права і свободи. Художник вигадав лозунги для кожного митця - біля Шевченка: «Вогонь запеклих не пече», Лесі Українки: «Хто визволиться сам, той буде вільний», Івана Франка: «Наше все життя – війна».

Бібліотекарі радять ознайомитися з творчістю «української Трійці» та бути патріотами своєї країни, яка зараз дуже цього потребує.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool