У казковому царстві (ФОТОРЕПОРТАЖ)

Грудень 06, 2011 | Новини | Переглядів: 1338 | Коментарі: 0

Ще з 2004 року триває співпраця Кіровоградського обласного художнього музею з педагогічним та учнівським колективом Загальноосвітньої школи с. Бережинки по організації пересувних виставок та проведення майстер – класів.

30 листопада 2011 року напередодні підготовки до Новорічно – Різдвяних свят співробітники Кіровоградського обласного художнього музею Олена Степанок та Тетяна Ащеулова провели низку заходів на базі Загальноосвітньої школи с. Бережинки Кіровоградського району.

Учні 6-11 класів мали змогу переглянути пересувну виставку репродукцій творів однієї з найвідомішої української народної художниці, представниці «народного примітиву» - «наївного мистецтва», лауреата Національної премії України ім. Т. Г. Шевченка Марії Приймаченко.
Роботи Приймаченко - це ніби згусток емоційних вражень, і від казок, і від легенд, і від самого життя. Процес її творчості являє собою феномен дивовижного сплаву конкретного мислення, інтуїції, фантазії і, нарешті, підсвідомого, коли відчиняється «будиночок чаклунки» і звідти виходять у світ її небувалі, часом химерні образи. Учні найбільш зацікавилися так званою Приймаченківською «звіриною серією» — можливо тому що це явище унікальне і не має аналогів ні у вітчизняному, ні у світовому мистецтві. Фантастичні звірі — це витвір уяви художниці. Таких звірів не існує у природі — порівняння тут зайві. Приймаченківські фантастичні звірі — це і пересторога і заклик до дружби, до миру. Укрупнені форми небачених звірів, справжня злива кольорів у поєднанні з орнаментальною розробкою тулуба слугують створенню вражаючого своєю емоційною силою образу. Вступає у дію магія справжнього мистецтва: звірі ніби ворушаться, дихають, ростуть у нас на очах.
Загальнолюдська тема боротьби добра і зла наскрізь проходить крізь мистецтво Марії Приймаченко і добро у неї завжди перемагає.
Для учнів 1-2 класів було проведено майстер – клас по виготовленню виробів із солоного тіста - новорічної ялинки та сніговичка.
Ми отримали величезну насолоду від співтворчості з дітками та замовлення на проведення пересувних виставок, майстер-класів та програм.
Музейні науковці-аніматори чекають запрошень від інших навчальних закладів області.

 

Олена Степанок – завідуюча відділу науково-просвітницької роботи Кіровоградського обласного художнього музею
Тетяна Ащеулова - науковий співробітник відділу музею - картинної галереї Петра Оссовського «Світ і Вітчизна»

У казковому царстві (ФОТОРЕПОРТАЖ)

У казковому царстві (ФОТОРЕПОРТАЖ)

У казковому царстві (ФОТОРЕПОРТАЖ)

У казковому царстві (ФОТОРЕПОРТАЖ)

У казковому царстві (ФОТОРЕПОРТАЖ)
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool