У Голованівську з нуля будують дитячий садочок

Липень 13, 2018 | Новини | Переглядів: 890 | Коментарі: 0

Під час робочої поїздки до району голова обласної державної адміністрації Сергій Кузьменко завітав на будівельний майданчик майже у центрі селища. 

Там будівельники зводять новий дитячий садочок "Веселка". На майданчику він разом із керівництвом районної державної адміністрації, районної ради, учасниками Операції об'єднаних сил та їх дітьми взяв участь в урочистій церемонії закладення пам’ятної капсули у фундамент навчального закладу.

«Діти – це саме головне, що є в нашому житті. І коли ми спільними зусиллями розбудовуємо нашу країну, ми знаходимо можливості, щоб життя людей ставало більш комфортним, і перше, про що ми думаємо – про дітей, про те, у яких умовах вони житимуть, відпочиватимуть, лікуватимуться та отримуватимуть освіту. Для цього державою за останній час зроблено достатньо, і на Кіровоградщині ми також маємо значні успіхи. Це, безумовно, обласна дитяча лікарня, це медичні заклади, дитячі відділення, що ремонтуються у районах, це більше 1200 місць, які за останній час створені у дитячих садочках області. Перебуваючи на Голованівщині, я бачу як поступово, але впевнено відбуваються позитивні перетворення у нашому регіоні», – відзначив Сергій Кузьменко.

Для мешканців Голованівська початок будівництва дитячого садочка став довгоочікуваною подією, адже у районному центрі тривалий час гостро відчувається проблема перевантаженості у двох діючих дошкільних навчальних закладах. Як зазначив голова райдержадміністрації Олег Голімбієвський, на сьогодні у дитячих садочках перебуває більше 250 дітей, що удвічі перевищує встановлені норми. У зв’язку з цим й виникла необхідність збудувати сучасний шестигруповий дитячий садочок на 120 місць.

Слід зазначити, що в області заклади дошкільної освіти не будувалися протягом останніх 23-х років. В останнє дитячий садок за типовим проектом на 280 місць був збудований у 1995 році в селі Перегонівка Голованівського району.

Будівництво нового дошкільного навчального закладу стало можливим завдяки реформам, які відбуваються у державі, зокрема, реформі децентралізації, адже будівництво розпочате саме за рахунок коштів місцевого бюджету. На сьогодні загальна вартість будівництва становить близько 30 млн. грн. До кінця поточного року планується звести 2 поверхи будівлі, облаштувати покрівлю та встановити віконні і зовнішні дверні блоки – на загальну суму 12 млн. грн. Сергій Кузьменко запевнив, що обласна державна адміністрація всіляко сприятиме реалізації амбітного проекту - будівництва дитсадка "Веселка" та виділення коштів із Державного фонду регіонального розвитку.
Керівник області також наголосив, що розширення мережі закладів дошкільної освіти, створення у дитячих садочках додаткових місць залишатиметься пріоритетним напрямком роботи обласної державної адміністрації. Для вирішення цих завдань, за словами голови облдержадміністрації, лише у найближчі два роки додатково планується створити у ДНЗ близько двох тисяч місць.

В пам'ять про знакову подію Сергій Кузьменко разом із головою райдержадміністрації Олегом Голімбієвським, головою районної ради Богданом Кучмієм та учасниками антитерористичної операції Василем Марчаком та Олександром Кучеренком заклали у фундамент майбутнього дитячого садочка капсулу із посланням до майбутніх поколінь. 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool