У Гайворонському районі понад 90 відсотків учнів забезпечені усіма видами харчування

Жовтень 07, 2016 | Новини | Переглядів: 781 | Коментарі: 0

У загальноосвітніх закладах Гайворонського району понад 90% учнів 1-11 класів забезпечені усіма видами харчування. Безкоштовним гарячим харчуванням, за рахунок субвенцій та виділених коштів з районного бюджету, охоплені 100% учнів початкових класів та діти пільгових категорій 5-11 класів. Для учнів початкових класів харчування є обов’язковим.

Гайворонським районним лабораторним відділенням Новоархангельського міжрайонного відділу систематично проводиться моніторинг факторів навколишнього середовища у навчальних закладах району, зокрема, за питною водою та якістю харчування.

За 9 місяців поточного року у дошкільних та загальноосвітніх навчальних закладах району відібрано та досліджено 32 проби питної води по фізико-хімічнх та 97 – по мікробіологічних показниках. Не відповідали санітарним вимогам по хімічних показниках, переважно за вмістом нітратів та жорсткості – 8 проб, по бактеріологічних – 7 проб. Також досліджено 10 страв на бакзабруднення та 11 страв на якість термічної обробки, не відповідав нормативам – 1. Досліджено 60 страв на калорійність харчування, у 11 випадках калорійність обідів була занижена та не відповідала фізіологічній потребі дитини загалом через занижений вміст сухих речовин. Відхилення калорійності у бік заниження виявлено у загальноосвітніх закладах с.Таужне, с.Долинівка, с.Покровське, с.Соломія, с.Могильне, смт.Салькове, НВК «Гайворонська гімназія-загальноосвітня школа №5», а також у дитячих дошкільних закладах с.Хащувате, с.Солгутове, Гайворонському ДНЗ №4 та у Гайворонському ДНЗ №5.

На адресу керівників навчальних закладів, де виявлялись потенційні ризики впливу навколишнього середовища на стан здоров’я дітей, направлялись рекомендації щодо покращення умов їхнього навчання та перебування в установах.

джерело


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool