У ДПА відбулось засідання громадської ради

Грудень 13, 2011 | Новини | Переглядів: 1148 | Коментарі: 0

Під час засідання громадської ради при ДПА у Кіровоградській області обговорювались зміни в спрощеній системі оподаткування. Про це Інтернет-виданню  «FotoInform» повідомила прес-служба ДПА в Кіровоградської області

З новаціями Податкового кодексу України присутніх ознайомила начальник відділу оподаткування фізичних осіб ДПА в області Інна Ауліна.

За її словами, законодавець передбачив запровадження диференційованого підходу до класифікації малого бізнесу відповідно до річного обороту та реєстрацію „спрощенців” як платників ПДВ. Це дозволить створити рівні конкурентні умови з суб’єктами господарювання, що працюють на загальній системі. Також на відміну від діючого законодавства не передбачено збільшення розміру ставки податку за кожного найманого працівника.
Як відзначив перший заступник голови комісії з проведення реорганізації ДПА у Кіровоградській області, перший заступник голови ДПА в області Сергій Колотуха, вперше в Україні передбачено соціальні гарантії для „спрощенців” – підприємці першої та другої групи, які не використовують працю найманих осіб, матимуть законодавчо обґрунтоване право на відпустку та „лікарняні”.
Володимир Гришко, голова територіального відділення Асоціації платників податків в Кіровоградській області зазначив, що доля підприємців, які працюють на спрощеній системі, багато в чому тепер залежить від виваженої позиції депутатів місцевих рад, які на своїх сесіях до кінця року повинні прийняти ставки єдиного податку по різним видам діяльності.
Голова громадської ради при ДПА у Кіровоградській області Ігор Волков підкреслив – нині малий бізнес стурбований не стільки розміром ставок, скільки правилами гри для підприємництва, які можуть трактуватися по-різному.
В свою чергу, голова Кіровоградської обласної ради Микола Ковальчук запропонував звернутись до депутатів та голів місцевих рад з пропозицією прийняти ставки єдиного податку якнайшвидше, займаючи при цьому виважену позицію, адже доходи фізичних осіб-підприємців ніяк не можна порівнювати з прибутками суб’єктів господарювання, що працюють на загальній системі. Учасники засідання підтримали цю пропозицію.
Наприкінці засідання присутні переглянули мультфільм про важливість сплати податків „Місто мрії”.
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool