У Долинському районі відбувся рейд

Липень 22, 2016 | Новини | Переглядів: 787 | Коментарі: 0

Протягом пожежонебезпечного періоду, як правило, зростає ймовірність виникнення пожеж у екосистемах, особливо коли надовго встановлюється суха та спекотна погода.

Невеликі займання, що виникають на місці кинутого сірника чи недопалка, залишеного без нагляду вогнища, іскри з вихлопної труби автомобіля, за лічені секунди переростають у неконтрольовану велику пожежу, наслідки від якої важко передбачити.

У зв’язку з цим рятувальники спільно зі співробітниками поліції, лісівниками та представниками місцевого самоврядування систематично проводять рейдові перевірки дотримання громадянами правил безпеки у лісових масивах області та роз’яснювальну роботу серед жителів прилеглих населених пунктів.

21 липня відбувся рейд у Долинському районі. В ході перевірок учасники рейду спілкувались із населенням, нагадуючи правила безпечного відпочинку та перебування у лісі, телефони екстрених служб, до яких необхідно звертатися у випадку пожежі, та роздавали листівки застерігаючого змісту з правилами безпечної життєдіяльності. Зокрема, рятувальники закликали громадян під час перебування у лісі суворо дотримуватись правил протипожежної безпеки, не забувати зробити для багаття заглиблення і викласти його камінням, розташовуватись для відпочинку біля водойми, на відкритих галявинах, де немає хвойного молодняку, торфовищ, сухого гілля, хвойної трав'яної чи листяної підстилки, не ламати кущів та гілок дерев (для вогнища в лісі знайдеться чимало сушняку), після відпочинку ретельно загасити багаття, поливши його водою, та засипати заглиблення землею і щільно притоптати ногами, а органічні рештки закопати у лісі, не залишати після відпочинку побутове сміття.

Прес-служба У ДСНС в області
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool